Culinary World Cup, VM i kokkekunst, arrangeres hvert fjerde år. I år er Luxembourg vertsland og Norge jakter VM-gull.

En av to kapteiner på kokkelandslaget er Christer Rødseth (28) fra Aurskog. Kjøkkensjefen ved Vaaghals i Oslo er klar for sitt sjuende internasjonale mesterskap, og målet er klart:

– Gull! Norge og de andre nordiske landene er blant forhåndsfavorittene. Nå handler det om å levere, sier Rødseth fra Kielferga som er lastet med 19 tonn utstyr kokkelandslaget og juniorkokkelandslaget har med seg.

– Voldsomt mange regler

Frem mot VM har landslaget hatt 20 samlinger, med tilsammen 18.500 timer med trening og forberedelser.

– Blant annet er det voldsomt mange regler som skal følges under mesterskapet. Dette må trenes på i forkant. Vi er godt forberedt og gleder oss til noen veldig hektiske dager, sier Rødseth til Indre Akershus Blad.

– Hva betyr en topplassering for Norge i slike mesterskap?

– Veldig mye. Det handler om Norges status som matnasjon. I tillegg gir det motivasjon til satsing på fremtidige mesterskap. Allerede om to år er det OL, sier Christer Rødseth.

Konkurransen starter med offisiell åpningsseremoni hvor alle nasjonale lag formelt blir innført fredag 23. november på Luxexpo The Box, Luxembourg-Kirchberg.

Konkurranseformen for begge konkurransene har vært lik gjennom flere tiår, bare endret/preget av tidens uttrykk og årenes trender.

Hver konkurransedag vil det være seremonier med kunngjøringer av medaljer og utmerkelser for hver konkurranse. Det norske kokkelandslaget konkurrerer i Hot Kitchen. En 3-retters meny til 110 gjester i Restaurant of Nations Culinary & pastry art program – kald buffet.

Blant kokkene er Erik Tufte (23) fra Skedsmokorset, som til daglig jobber i restauranten The Pink Elephant i Oslo.