Aurskogingen Martin Halla og kona Maria Therese Bersås hadde tenkt å flytte til Oslo.

Etter flere år i landlige omgivelser på Årnes, ønsket musikerparet seg til et mer urbant miljø.

Etter å ha lett med lys og lykte etter et husvære som passet ekteparets lommebok i Oslo, uten å lykkes, rettet de blikket vestover.

– Vi bodde i Bergen mellom 2008 og 2012 da vi tok utdannelsen vår. Det var jo i Bergen vi møttes, så vi har et miljø der borte fra før. Vi hadde fleipa litt med at vi kanskje burde flytte tilbake. Det er kjempedyrt å bo i Oslo, så da det ble vanskelig, ble ikke fleipen om Bergen så tullete likevel, forteller Martin Halla.

33-åringen har barna Ellinor (3) og Pernille (1) sammen med Maria.

Ideen om å flytte til en by, henger sammen med begges jobbsituasjon.

– Det er lettere å gjøre avtaler, både om spillejobber og med folk vi lager musikk sammen med og synger sammen med, når vi bor på samme sted som dem. Det gir rom for mer umiddelbar kreativitet og blir jo hjemmekontor, på en måte.

Ny soloplate

Martin Halla spiller for tida inn et soloalbum.

Her synger han sine egne tekster på norsk.

Musikken har han skrevet sammen med Löv-produsent Roar Nilsen.

– Sjangeren blir visepop med et islett av jazz. Jeg skal i studio november og gleder meg veldig. Tekstene er personlige og ærlige, og alt er ikke like lystig, for å si det sånn. Å skrive på norsk er både vanskeligere og lettere enn på engelsk. Det er lettere, fordi du plutselig får mange flere referanser å spille på når du bruker morsmålet. Det er vanskeligere, fordi norsk er et mye mer kantete språk enn engelsk.

Familien Halla/Bersås leier nå en leilighet i Bergen by.

– I mellomtida leter vi etter et sted vi kan kjøpe. Om det blir leilighet eller hus, får vi se. Vi skal i alle fall kunne sykle til byen, såpass nære må det være. Det føles ut som om vi har tatt riktig beslutning, for vi stortrives her allerede, avslutter Martin Halla.