Gå til sidens hovedinnhold

Marius (22): – Nå får jeg en unik sjanse til å vise meg fram!

Artikkelen er over 1 år gammel

– I første omgang blir det å fortsette å trene her hjemme.

Det lokale sykkeltalentet Marius Wold skal sykle for et belgisk lag neste år.

Nylig signerte 22-åringen en kontrakt med laget EFCR-LR – Vulstek, noe som innebærer at det blir minimalt med konkurranser på norsk jord, om det blir en normal sesong i 2021.

– Det er bare å krysse fingrene, sier bjørkelangingen som er godt kjent i det belgiske sykkelmiljøet allerede, sin unge alder til tross.

Som junior kjørte han for team ATP-SPIE før han skiftet til Myselan Baboco-Douterloigne som U23-rytter.

Foran inneværende sesong fikk han en plass i det norske europatourlaget Team Joker, med mål om å sykle flere europeiske ritt på nest høyeste nivå.

Pandemien spolerte imidlertid så godt som hele sesongen, og er det er nå på det rene at det ikke noe videre satsing for Joker i 2021.

Dermed måtte Marius på jakt etter et nytt lag, noe han fant i Belgia.

Herfra har han allerede noen gode minner fra karrieren, blant annet en etappeseier i Ronde van Oost-Vlaanderen i Gent høsten 2018.

Mulighet til å vise meg fram

– Sportslig sett er det nye laget et steg ned, men her er jeg tiltenkt en kombinert rolle som kaptein og frirytter i flere større ritt, mens jeg i Jokerlaget var hjelperytter. Nå får jeg en unik sjanse til å vise meg fram, og jeg er innstilt på å jobbe knallhardt i vinter for å ta den muligheten som jeg får. Det er bare å håpe at ting endrer seg til det normale både for oss syklister og alle andre, sier Marius, vel vitende om at koronasituasjonen i Belgia er blant de aller mest kritiske i hele Europa for tiden.

Derfor blir det heller ikke aktuelt å flytte dit ned ennå.

– I første omgang blir det å fortsette å trene her hjemme, slik det har vært i hele sommer, men jeg håper at det skal bli muligheter til å komme ned til mer sommerlige forhold etter nyttår, forhåpentligvis til Spania.

Kommentarer til denne saken