Gå til sidens hovedinnhold

Mann kjørte inn i lyktestolpe: – Erkjenner uaktsom kjøring

En mann kjørte av veien og inn i lyktestolpe på Gan i morgentimene søndag. Nå oppretter politiet sak. Han var ikke den eneste som falt for fristelsen å sette seg bak rattet i beruset tilstand denne natten.

– Bilen havnet av veien langs Fetveien i Gan. Det var naboer som hørte bråket som meldte fra til oss, forteller Trond Lorentzen ved opreasjonssentralen i Øst politidistrikt til rb.no.

Politiet fikk melding fra naboene like over klokken seks søndag morgen. Bilen hadde da havnet utfor veien og inn i en lyktestolpe.

Mannen i 20-årene skal selv ha erkjent at han kjørte uaktsomt. Han blåste også til over lovlig verdi på alkometeret da politiet kom fram, men erkjente ikke kjøring i rusbevirket tilstand.

Anmeldt for uaktsom kjøring

Han blir anmeldt for brudd på lovens paragraf 3, som handler om uaktsom kjøring, i tillegg til anmeldelse for kjøring i beruset tilstand.

– Nå er føreren tatt med til legevakta for en prøve, og karen i 20-årene blir anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand, sier Lorentzen.

Politiet understreker imidlertid at utslaget på alkometeret var marginalt, og at det derfor på nåværende tidspunkt ikke fører til førerkortbeslag.

Mannen var ikke den eneste som valgte å sette seg bak rattet etter å ha drukket. Politiet oppsøkte en sjåfør ved McDonalds på Jessheim etter tips om ruspåvirket kjøring klokken 02.48 natt til søndag. Det dreide seg om en mann i 20-årene

– Vitner mente at han fremsto som beruset. Han blir anmeldt for forholdet, sier Lorentzen.

Kjørte ned nok en lyktestolpe

Rundt klokken ett i natt var en annen trafikant uheldig. Han kjørte på en lyktestolpe langs Sogndalsvegen i Ullensaker. Politiet rykket ut.

– Sjåføren forklarte at han hadde forsøkt å svinge unna en elg da han havnet utfor veien, sier Lorentzen.

Det er ikke mistanke om fyllekjøring, og sjåføren kom uskadd fra det hele.

– Det er stor elgfare på stedet, og mannen blåste til 0.0 på alkometeret. Det ser heller ikke ut til at farten var veldig høy da han traff lyktestolpen. Nå blir dette en sak mellom han og forsikringsselskapet, vi kommer ikke til å forfølge saken videre, opplyser politiet.

Kommentarer til denne saken