Gå til sidens hovedinnhold

– Mange kritiserer kommunen, nå har de mulighet til å komme med gode forslag

Artikkelen er over 2 år gammel

Senterpartiet i Aurskog-Høland skal legge siste hånd på valgprogrammet, og inviterer til åpent møte.

– Nå er vi i innspurten i arbeidet med programmet vårt før kommende kommunevalg, sier Senterpartiets toppkandidater i Aurskog-Høland, Gudbrand Kvaal fra Rømskog og Eline Hestsveen fra Setskog.

Aurskog-Høland Senterparti inviterer i den anledning til et åpent møte på Bjørkelangen videregående skole onsdag.

– I arbeidet med valgprogrammet vedtas rammene for det partiet skal jobbe med. Programmet er vår «kontrakt» med velgerne, sier Gudbrand Kvaal, og understreker at programmet må ha en god lokal forankring.

LES OGSÅ: Premiereklar Marianne (26): – Det har blitt akkurat sånn jeg så det for meg

Både Kvaal og Hestsveen har fått med seg at det er mange som klager på kommunen, og har forventninger til hva som skal gjøres.

– Nå er sjansen til å komme med gode forslag og være med på å diskutere hva som skal prioriteres, og si klart fra om hva som ikke er en kommunal oppgave. Både partiene og politikerne som stiller til valg ønsker å være med og ta ansvar, og bidra til å lage et bedre samfunn. Vi skal bygge en ny kommune av Rømskog og Aurskog-Høland, sier Eline Hestsveen.

Vil utvikle hele kommunen

Aurskog-Høland Senterparti ønsker også at det blir utvikling i hele kommunen, også utenfor Bjørkelangen.

– Kampen mot den tvangstrøya dagens regjeringspartier har lagt ut som føring i kommunal arealplanlegging – den såkalte «80/20-regelen» – er derfor helt avgjørende for oss. Vi ønsker utvikling i alle de de bygdene og tettstedene som den nye kommunen består av. Vi vil gjøre vårt ytterste for at Aurskog-Høland tar vare på sitt bygdepreg, sier Gudbrand Kvaal..

De to lokale senterpartitoppene legger ikke skjul på at det lokale programmet skal speile det nasjonale Senterparti-programmet.

– Vi skal utvikle et samfunn nær menneskene og der de bor med desentraliserte beslutninger. Det betyr også at vi må legge til rette for en utvikling av arbeidsplasser, med god infrastruktur som veier og fibertilgang i hele kommunen, sier Hestsveen og Kvaal.

LES OGSÅ: Ny leder av nye Aurskog-Høland Sp

Kommentarer til denne saken