– Det ble en veldig spennende kamp. Jeg følte at vi var like sterke. Hun trodde nok at hun skulle vinne lett mot en dame på 55 år. Hun som bare går tur med hunden sin, som eneste trening. Men man skal ikke undervurdere gamle damer.

Det sier «Farmen»-deltakeren til Indre Akershus Blad etter at hun var i tvekamp mot Amalie Lund (23) i søndagens episode av TV-programmet.

Hun gikk seirende ut av tautrekkingskampen og er dermed videre i kampen for tilværelsen. Tvekampen krevde styrke og utholdenhet.

– Vi holdt på i 40 minutter. Jeg klarte å holde fokuset hele tiden. Jeg tror det kan være en av grunnene til at jeg vant. Og så gjelder det å være utholdende. Det klarte jeg også bra. Jeg er seig.

Bløffet litt til

Indre skrev nylig om 55-åringen som er bosatt i Lørenfallet. Det har den siste tiden stormet litt rundt henne i mediene, på grunn av et stunt hun utførte da hun ble valgt til førstekjempe.

Før hun rodde over til førstekjempehytta, fortsatte hun med bløffingen og proklamerte overfor de andre deltakerne at hun hadde løyet om hva hun heter. Det kommer tydelig fram i episoden at dette bare var for gøy. Hun sa at hun heter Merete – og ikke Heidi.

– Jeg er veldig impulsiv, og fant ut at jeg ville lure dem litt før jeg dro på hytta. Jeg elsker å lure folk, å spille dem et puss – noe jeg har gjort mye av på gården. Jeg har alltid lurt venninner, kollegaer og familie når jeg kan, og alle de som kjenner meg vet at jeg er sånn. Jeg har hatt mye moro med det.

Motbeviste de andre

– Hvor hentet du krefter og motivasjon til å vinne tvekampen?

– Før kampen lå jeg bare å slappet av og koste meg på førstekjempehytta. Jeg sov mye, og spiste og drakk veldig lite. Jeg satt og så for meg hvordan kampen skulle foregå, og hvordan jeg skulle vinne kampen. Det virket akkurat som det skulle.

I forkant av tvekampen ble det nevnt opptil flere ganger at Haaker ikke ville ha sjans uansett hvilken jente hun valgte som motstander. Haaker visste annerledes.

– Jeg visste at jeg kom til å vinne. Muligens fordi ingen hadde tro på meg, og fordi jeg hadde visualisert både hele kampen og resultatet. Jeg var en underdog. En ingen trodde på. Jeg drømte også om natta at jeg var i tautrekking – og vant, før jeg visste eksakt hva hun hadde valgt.

Ukesoppdraget ble forrige uke godkjent av mentor, og med seg fra markedet fikk storbonden og medhjelperne med seg litt sjokoladekake, som ventet på førstekjempen da hun kom tilbake på gården.

– Å få sjokoladekake da jeg kom tilbake på gården var helt himmelsk. Det smakte utrolig godt.