(Romerikes Blad)

Vil du ha daglige nyhetsbrev hver morgen? Klikk her!

Fetsokningen mener hun rett og slett ble slått av en bedre utøver i Pyeongchang tirsdag. Selv var hun veldig fornøyd med egen prestasjon.

– Jeg er skikkelig glad. Jeg synes jeg fikk til et bra løp. Jeg ga det jeg var god for og ble belønnet med sølv, sier hun i intervju med TVNorge.

Gjerdrum-løperen medgir at hun var svært nervøs på forhånd.

– Det har vært så mye nerver. Jeg har gått rundt og sett de andre konkurrert. Endelig var det min tur.

Stina Nilsson var det lite å gjøre med. Caspersen Falla så kun én sjanse.

– Det har vært noen fighter, men det var hennes tur i dag. Hun var best hele veien. Det var fortjent. Jeg prøvde å ta det litt lett den første bakken. Det var i den siste kneika jeg skulle gjøre det. Men jeg havnet litt bakpå før den. Jeg havnet litt i motvinden. Hvis ikke det hadde skjedd, ville jeg hatt mer krefter å bruke i den siste bakken.

Finalen

Fetsokningen la seg i ryggen på favoritt Stina Nilsson i den første bakken. I den andre- og lengste stigningen i sprintløypa i Pyeongchang så romerikingen først ut til å slippe, men mot toppen jobbet hun seg opp i ryggen på Nilsson igjen.

Dessverre skled forhåndsfavoritt Nilsson fra Gjerdrum-løperen inn på stadion og avgjorde konkurransen der.

Caspersen Falla var sterkere enn russiske Julija Belorukova på oppløpet og sikret sølv.

Semifinalene

Fetsokningen og hovedkonkurrent Stina Nilsson gjorde en sterk semifinale. Heidi Weng fikk det for tøft.

Caspersen Falla lå lenge på andreplass, men avanserte i langbakken. Der så det ut som Stina Nilsson hadde problemer med å holde følge mot toppen.

Svensken gled inn Caspersen Falla igjen og på oppløpet virket Nilsson hakket sterkere, til tross for at ingen var i nærheten av å gå i kjelleren.

Heidi Weng fikk det ikke like greit. I motsetning til i kvartfinalen klarte hun ikke å avansere i den lange bakken. Jenta fra Ytre Enebakk skled i mål på sjette- og sisteplass i heatet.

Kvartfinalene

Maiken Caspersen Falla vant sitt kvartfinaleheat. Også Heidi Weng skal gå OL-semifinale.

Caspersen Falla tok det relativt rolig fra start, men avanserte opp i tet allerede i den første bakken.

I den andre- og lengste bakken rykken hun fra konkurrentene og skled inn til en komfortabel heatseier foran amerikanske Sophie Caldwell.

Heidi Weng valgte en litt annen taktikk i sitt heat. Hun valgte å legge seg bak Sadie Bjornsen og Julija Belorukova i den første bakken. Men i en sving før en nedoverbakke stoppet det totalt for jenta fra Ytre Enebakk.

Men en veldig sterk langbakke gjorde at hun var i teten inn på stadion. Belorukova gled forbi, men Weng hadde ikke store problemer med å ta seg videre.

Prologen

Fetsokningen gikk i mål i ledelse, men ble slått knapt av Stina Nilsson. Den svenske favoritten var fire tidels sekund raskere enn Gjerdrum-løperen.

Heidi Weng hadde ingen problemer med å kvalifisere seg til kvartfinalen, men avstandene opp til Nilsson og Falla var store. Weng ligger foreløpig på tiendeplass.

Ingvild Flugstad Østberg og Kathrine Harsem gikk eksempelvis inn langt bak fetsokningen.

Også de blir å finne i ettermiddagens heat.

Caspersen Falla går i den andre kvartfinaleheatet. Der møter hun Katja Visnar (Slovenia), Ida Ingemarsdotter (Sverige), Sophie Caldwell (USA), Lucia Scardoni (Italia) og Alenka Cebasek (Slovenia).

Heidi Weng valgte det fjerde heatet. Der får hun selskap av Sadie Bjornsen (USA), Julija Belorukova (OAR), Gaia Vuerich (Italia), Johanna Matintalo (Finland) og Elisabeth Schicho (Tyskland).

Saken oppdateres!