(Romerikes Blad)

Fetsund-jenta leverte en meget god etappe på torsdagens VM-stafett. 26-åringen ble med da polske Justyna Kowalczyk satte fart på 1. etappe. Kun Sverige og Finland klarte å holde følge med tetduoen.

Like før veksling rykket Caspersen Falla fra konkurrentene og sendte ut Heidi Weng ut med drøyt sju sekunders ledelse.

– Jeg gjorde som jeg hadde planlagt. På den andre runden gledet jeg meg til bakken der jeg kunne løpe i fiskebein. Det var en kjempegod følelse. Jeg hadde fantastiske ski og formen er veldig god, sier Caspersen Falla til NRK.

Kvartett ble trio

Mens Polen som ventet tidlig ble hektet av, fikk Weng tidlig selskap av Charlotte Kalla og Kerttu Niskanen på den andre etappen. Trioen gikk sammen til det gjensto en drøy kilometer. Da satte Niskanen fart og fikk med seg Weng.

Til veksling måtte Kalla gi fra seg 12 sekunder til tetduoen.

Duell om sølvet

Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok ledelsen med snaut fem sekunder midtveis på den tredje etappen. Det forspranget bare økte på de siste kilometerne.

Oslo-jenta gjorde en sterk etappe og vekslet hele 56 sekunder foran Sverige og Finland.

Dermed kunne Marit Bjørgen kontrollere inn til norsk stafettgull på ankeretappen.

Stina Nilsson og Krista Pärmäkoski gjorde opp om sølvet. Den duellen gikk Nilsson seirende ut av og sikret svensk sølv, mens Finland tok bronsen minuttet bak Norge.

Kan bli forbigått

Gullet på stafetten var Caspersen Fallas tredje på like mange VM-øvelser. Tidligere i mesterskap har romerikingen vunnet sprint og sprintstafett med Weng.

Marit Bjørgen kan ta sitt fjerde gull dersom hun vinner lørdagens 30 kilometer.

Fakta

Siste ti vinnere:

2017: Norge

2015: Norge

2013: Norge

2011: Norge

2009: Finland

2007: Finland

2005: Norge

2003: Tyskland

2001: Russland