I november i fjor rykket politiet ut til en adresse på Sørumsand etter å ha fått melding om at det var samlet en større folkemengde. Det skal ha blitt arrangert en forlovelsesfest på stedet.

Da politiet ankom boligen, viste det seg at smittevernreglene ikke ble overholdt. På det aktuelle tidspunktet var det ikke tillatt å arrangere private sammenkomster med flere enn 10 personer til stede.

– Vi har notert oss en del navn, og det vil bli skrevet en anmeldelse. Det er foreløpig ikke avklart om det er en eventuell arrangør som blir anmeldt, eller om alle som var til stede kan vente seg en anmeldelse. Det vil videre etterforskning gi et svar på, sa operasjonsleder i Øst politidistrikt, Halvor Andersen, til RB.

Rundt 20 personer

Arrangøren, en kvinne i 30-årene, ble ilagt en bot på 10.000 kroner etter festen, men forelegget har ikke blitt vedtatt. Derfor må kvinnen møte i Romerike og Glåmdal tingrett, siktet for brudd på smittevernreglene.

I siktelsen kommer det fram at kvinnen arrangerte en forlovelsesfest med rundt 20 voksne personer fra forskjellige husstander til stede.

Under rettssaken vil det bli nedlagt påstand om at kvinnen dømmes til å betale en bot på 12.000 kroner, eller 24 dager fengsel om boten ikke betales.

Rettssaken er berammet 12. januar, og det er satt av en time til behandling av saken.

– Må slutte opp om tiltakene

Politiet måtte avslutte flere fester på Romerike i den aktuelle tidsperioden.

Ordfører i Lillestrøm, Jørgen Vik, var alt annet enn imponert over at smittevernreglene ikke ble fulgt.

– I den alvorlige situasjonen vi står i er vi avhengig av hverandre. Alle må slutte opp om tiltakene for at vi skal klare dette. Smitten er over alt og vi kan maksimalt være ti personer i private hus, hjem og hager, skrev Vik i en SMS til Romerikes Blad etter forlovelsesfesten.