Tok sjansen – og vant

Suksess: Trond Underhaug serverer god, hjemmelaget mat. Lokalbefolkningen har vist at de setter pris på tilbudet ved Meierigaarden Kro.Alle Foto: Anita JAcobsen

Suksess: Trond Underhaug serverer god, hjemmelaget mat. Lokalbefolkningen har vist at de setter pris på tilbudet ved Meierigaarden Kro.Alle Foto: Anita JAcobsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

LØRENFALLET: Eierne satset 5 millioner kroner på å gi lokalbefolkningen et skikkelig krotilbud i Lørenfallet. Innbyggerne har svart med å bruke stedet mer enn noen gang.

DEL

Meierigaarden Kro og selskapslokaler AS har fått et oppsving. Etter at Henny Bråten og Trond Underhaug valgte å satse 5 millioner kroner på å totalrenovere det gamle meieriet, har lokalbefolkningen virkelig kjent sin besøkstid.

En omsetning på drøye 8,4 millioner kroner, 600.000 kroner mer enn året før, ga et resultat før skatt på 319.000 kroner i 2015. Det er det beste året Meierigaarden Kro har hatt siden Bråthen tok over driften igjen.

– Driften går bedre og bedre. For å få det til å gå rundt, er vi avhengige av kroa, cateringen og selskaper, sier Underhaug.

En av de store suksessene de siste årene har vært pubquizen hver siste fredag i måneden. En forsiktig start med rundt 70 påmeldte, har utviklet seg i enorm fart.

Nylig var over 200 forhåndspåmeldt, og arrangørene måtte melde om fullsatt kro.

Klingende mynt i kassa

Suksessen er todelt: Tettstedet får et tilbud som samler lokalbefolkningen – Meierigaarden kan glede seg over klingende mynt i kassa og fornøyde kunder som kommer igjen.

– Alt handler om å gjøre ting ordentlig. Folk blir bedre og bedre vant, og forventer kvalitet, sier Underhaug til Indre Akershus Blad.

Han stikker ikke under en stol at det var et være eller ikke være for kroa i 2011. I stedet for å legge ned, valgte innehaverne å satse alt og føre bygget tilbake til sitt opprinnelige utseende fra 1885.

Med god, hjemmelaget mat skulle gjestene fristes til å ta middagen utenfor eget kjøkken.

– Søndag er helt klart den beste dagen. Oktober, november og desember er de beste månedene. Vi er helt avhengig av julebordsesongen, sier Underhaug.

Meierigaarden har totalt ni årsverk fordelt på rundt 20 ansatte.

Artikkeltags