For andre gang arrangerer det lokale friidrettslaget motbakkeløpet Foodman Challenge med start på AHF-banen og mål på toppen av alpinbakken i Dalhauglia. Når de passerer målseglet, har deltakerne tilbakelagt 3,5 kilometer og klatret drøye 120 høydemeter.

Selv om dette er et motbakkeløp der det helt klart vil «svi» litt i brystkasse og bein, understreker arrangøren at dette er et tilbud de fleste som liker å være litt i aktivitet kan være med på.

– Dette er et tilbud for både aktive og mosjonister på alle nivåer. I Foodman Challenge vil det bli konkurrert og kåret vinnere både når det gjelder å bli raskeste løpere av begge kjønn og til den som stiller i mest kreative løpsantrekk, røper løpsleder Simen Fjuk Vestreng.

Deltakerne har tre startpuljer å velg mellom. Pulje en er lavterskeltilbudet for de som vil ta det hele som en tur. Pulje to er for mosjonister, mens pulje blir for aktive.

– Viktig å stille opp i lokale arrangementer

– Jeg er klar og tilhører definitivt mosjonistene, som plasseringsmessig havner på andre halvdel av resultatlista, sier Simon Kolstad Claussen, fersk tredobbelt mester i skyting helgen.

Han håper å få mange med meg i sin startpulje. På spørsmål om hva som får han til å delta opp i løpet svarer han:

– Når lokale lag og foreninger trår til for å arrangere ting, er det viktig å stille opp for å støtte opp om både arrangøren og det konkrete tilbudet.

Motbakkeløpet ble arrangert første gang i 2019 og løyperekordene fra den gang tilhører Magnus Salberg med 15.16 i herreklassen og Trine Breen med 18,31 i kvinneklassen. I fjor ble arrangementet avlyst.

– I premiebeløpet for to år siden fullførte 80 deltakere. Den yngste satt i bæremeis, forteller Even Oppegaard.

Løpet innledes med trekvart runde på AHF-banen. Derfra bærer det ut i lysløypa, før traseen tar av fra den for å starte den siste, skikkelig tunge klatringen opp til toppen av alpinbakken.