Tar søppelet på alvor under loppemarked: – To timer etter at vi har stengt dørene, skal alt avfallet være ferdig sortert

Gleder seg: Hege Brandhaug og resten av Sørumsand skolekorps ser fram til fullt hus under loppemarkedet i Bingsfosshallen til helgen.Foto: Anita Jacobsen

Gleder seg: Hege Brandhaug og resten av Sørumsand skolekorps ser fram til fullt hus under loppemarkedet i Bingsfosshallen til helgen.Foto: Anita Jacobsen

Artikkelen er over 1 år gammel

SØRUMSAND: Sørumsand skolekorps er klare for å ta imot horder av loppe- kjøpere i helgen.

DEL

Årets store happening for Sørumsand skolekorps er under oppseiling. Lørdag åpner dørene for det gigantiske loppemarkedet i Bingsfosshallen.

Arrangørene venter fulle hus, og ikke minst trengsel og kaos for å sikre seg de beste loppene.

Men lopper av alle slag og tilstander betyr også tonnevis av søppel for arrangørene. I fjor ble en gigantisk container overfylt med avfall – noe arrangørene har tatt konsekvensene av.

– Vi hadde store problemer med å håndtere avfallet i fjor. Nå er det heller ikke lenger lov å levere usortert søppel i stor container. Derfor har vi fått i stand en avtale med ROAF, som henter alt avfallet vårt, bare vi sorterer, opplyser Hege Brandhaug til Indre Akershus Blad.

Hun har vært ansvarlig for avfallet under de to siste loppemarkedene, og vet godt hva hun snakker om.

– ROAF har et godt tilbud, men vi må være kjappe. Det er førstemann til mølla som får benytte seg av tjenesten. Sju minutter over midnatt nyttårsaften – midt i nyttårspartyet hjemme hos oss – sendte jeg e-post for å sikre oss tjenesten, forteller hun.

LES OGSÅ: – Denne er nesten som Jesus: Alle har hørt om den, men ingen har sett den!

Loppemarkedet avholdes i hallen både lørdag og søndag. To timer etter at dørene stenger søndag, kommer biler fra ROAF for å hente avfallet.

– Dere har litt av et tidspress på dere?

– Ja, alt skal sorteres. Tøy, ikke brennbart materiale, brennbart materiale, møbler, metaller, glass, plast og så videre. Det må ryddes gjennom hele helgen.

– Hvor kommer alt søppelet fra?

– Lopper som ikke blir solgt eller ikke er mulig å gi videre til andre loppemarkeder. Eller lopper som rett og slett er for dårlig når vi får de inn. Vi henstiller derfor folk til kun å levere salgbare gjenstander, sier hun.

Gjenbrukskrus

Også gjenbruk blir satt søkelys på i år. Hvert år får skolekorpset inn mange krus, flere av de blir aldri solgt.

– Derfor har vi i år vasket og steamet alle krusene vi har, og kommer til å gi ut personlige krus til de som handler kaffe i kafeen. Ønsker de ikke å ta med kruset hjem, kan det settes på et gitt sted, og det vil bli brukt igjen neste år, sier Brandhaug.

Skolekorpset åpner for mottak av lopper fredag kveld i Bingsfosshallen.

Elektrisk utstyr og klær til voksne ønskes ikke.

LES OGSÅ: Dødsfallet ved Slorafoss mølle: – Holder flere muligheter åpne

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken