Gå til sidens hovedinnhold

Løp langt og fort!

Amsterdam: Hvilken helg for AHFs milslukere!

I søndagens Amsterdam Marathon smadret Maren Lie sin bestenotering på distansen med sju minutter og løp inn til 2.44.28. Det ga en imponerende 16. plass kvinneklassen. Samtidig er tida nest raskest av noen norsk kvinneløper så langt denne sesong.

På herresiden debuterte Mattis Haug med 2.31.53, mens treningskamerat og nyinnmeldt AHF-er Ludvik Benco var enda råere og senket sin personlige rekord til 2.26.53.

Kometkarriere

– Litt av en sesong. Det er tross alt den første med «orntli’» satsing, kvitrer Maren Lie, vel hjemme igjen etter søndagens løp. For fire uker siden fikk hun nasjonale gjennombrudd med NM-bronse i halvmaraton. Nå viste hun at hun kanskje er minst like god på den doble distansen.

– Et bra løp, og ikke minst en ny opplevelse. Mine to tidligere maratonløp har vært Kongsvinger skogsmaraton. Der har det vært lite tilskuere langs løypa. I Amsterdam var det et yrende liv hele veien. En fenomenal opplevelse.

Det imponerende løpet til tross: Alt gikk ikke på skinner underveis.

– Magen slo seg vrang og nektet å ta imot noe å spise. Dermed måtte jeg nøye meg med kun drikke.

Maren er likevel godt fornøyd med løpsgjennomføringen, der hun tidlig fikk en god flyt i løpingen og noen gode rygger å løpe bak. Dame og herreklassen startet samtidig.

– Selvsagt ble det en mental berg- og dalopplevelse underveis, men dette ga utvilsomt mersmak. Jeg gleder meg allerede til neste sesong.

Knallgod debut

– Blandede følelser, oppsummerer Mattis Haug etter sin knallsterke maratondebut på 2.31.53.

Alt gikk etter boka for den tidligere skiskytteren fra Finstadbru og Fet skiklubb helt til han gikk løs på den siste mila. Da kom kramper i magen.

– Kjipt. Inntil da lå jeg an til å komme under 2.30, noe som var mitt hårete mål før start. Slik gikk det ikke dessverre, men mye var veldig bra i dette løpet. Den tøffe avslutningen til tross, så var dette en opplevelse som definitivt gir mersmak.

Sluttiden hans var 13 minutter bedre enn den gamle klubbrekorden i AHF, tilhørende Knut Ø. Alfarustad, men en konkurrent fra barneårene og treningskamerat de siste par årene, Ludvik Benco, snøt han for den.

– Jeg sørget for at han ble innmeldt i AHF i løpet av sommeren. Dette var takka, humrer Mattis som ikke henger med hodet av den grunn.

– Jeg får ta det som en motivasjon og forsøke å ta'n neste år.

Øyvind Dahl fra Sørum er klart raskeste lokale løper på maraton gjennom tidene med tiden 2.11.40 fra 1980.

Kommentarer til denne saken