– Vi bruker å spøke med at vi vil få vår lønn i himmelen. Men så fikk vi lønna vår på lørdag

Av

Her er Årets Hølending, eller mer korrekt hølendinger; Kjøkkendamene i Sportskafeen i Hølandshallen.

DEL

Tre store bolledeiger står og godgjør seg. To stekepanner er fulle av fresende medisterkaker, og nye brett som venter på å bli stekt står vent, mens stekeovnen er full av ribbe.

Det ble ikke lange tiden til å feire tittelen Årets Hølending, som denne utrettelige dugnadsgjengen ble kåret til under Høland IULs julebord på Momoen forsamlingshus under klubbens årlige julebord.

– Detta var kjempemoro, sier Bente Krogstad stolt da Indre forstyrrer damene i forberedelsene til et nytt julebord i Hølandshalen.

– Det var litt fortjent au’, skyter Berit Sørli kjapt inn. Noe hun har helt rett i!

Siden starten for ni år siden har damene i Sportskafeen gitt 3,9 millioner friske kroner i klubbkassa. Da er ikke inneværende år tatt med. Det ligger an til å gi et netto overskudd på lik linje med de to siste, rundt 5-600.000 kroner. Alt på dugnad. henn

– Denne gjengen gjør en kjempejobb. De bidrar ikke bare til betydelige inntekter til Høland IUL, men er også med å skape miljø her nede i Hølandshallen. Men jeg tror også at dette er litt folkehelse for damene, og en del av hverdagen deres. Men laget har en formidabel utfordring i å finne deres etterfølgere når de en gang gir seg, sier daglig leder i Høland IUL, Bjørn Ottesen.

Desember er årets desidert travleste måned for damene.

– Vi har om lag 15 arrangementer i tillegg til den vanlige kafedriften. De aller fleste med middag. I løpet av måneden skal vi blant annet steike om lag 300 kilo ribbe, et halv tusen kjøttkaker, lage et ukjent antall liter surkål fra bunnen av, oppsummerer Bente Krogstad.

– Og hver eneste time dere er her er på frivillig basis?

– Ja. Vi bruker å spøke med at vi vil få vår lønn i himmelen. Men så fikk vi lønna vår på Momo’n om lørda’n. For denne prisen var det utrolig gjevt å få!

Artikkeltags