– Vi har ikke helt funnet den riktige tittelen, men du kan kalle meg sportsdirektør

ROBIN-EFFEKTEN: – Hele fotballgruppa gleder seg over å ha Robin med på fulltid, vi kaller det Robin-effekten, sier styreleder John-Magne Teig (t.h.) som ønsker Robin Ødegaard velkommen til Fet-fotballen. Foto: Trym Helbostad

ROBIN-EFFEKTEN: – Hele fotballgruppa gleder seg over å ha Robin med på fulltid, vi kaller det Robin-effekten, sier styreleder John-Magne Teig (t.h.) som ønsker Robin Ødegaard velkommen til Fet-fotballen. Foto: Trym Helbostad

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

FETSUND: Robin Ødegaard (29) skal jobbe på fulltid med å løfte Fet-fotballen.

DEL

KUN 29 kr ut året! Lokalavisen når det passer deg.

– Hvilken tittel skal jeg sette? Sportslig leder eller daglig leder av fotballgruppa? Eller noe annet?

– Vi har ikke helt funnet den riktige tittelen. Men du kan kalle meg sportsdirektør, gliser Robin Ødegaard.

Uansett tittel, han er den første av sitt slag blant fotballklubber i Indres nedslagsfelt. Han startet 1. november og vil tilbringe mange av døgnets timer på Fedrelandet.

Enten på kontoret eller ute på kunstgresset. Han er godt kjent i Fet idrettslag etter å ha drevet fotballakademi tre ettermiddager i uka for 60 ivrige unge fotballspillere et par års tid.

Fotballakademiet skal han fortsatt lede, med god hjelp av lokale ungdommer. Nå skal Ødegaard dessuten sørge for at Fet-fotballen følger en blå tråd, veilede klubbens øvrige trenere, trene A-laget og håndtere en rekke administrative oppgaver som rører seg rundt 600 fotballspillere og 50 lag.

Kortere reisevei

Ødegaard kommer fra jobben som spillerutvikler og A-lagstrener i Gjelleråsen. Med jobb ved Glommas bredd, blir det kortere reisevei for 29-åringen, som bor på Løken med kona Lena og deres to barn.

– Jeg har hatt det veldig fint i Gjelleråsen og har lært mye der, derfor var det et veldig vanskelig valg da tilbudet fra Fet kom. Jeg har brukt god tid på å bestemme meg. Nå ser jeg frem til å være med å bygge noe langsiktig i Fet. Vi skal løfte sammen og gjøre det mulig å bli god fotballspiller i Fet.

Blå tråd

– Vi kom til et punkt hvor vi ønsket å profesjonalisere driften. Fet skal fortsatt være en breddeklubb og ta vare på alle som ønsker å spille fotball, men vi måtte ha inn en person som kunne sette det hele mer i system, sier styreleder John-Magne Teig i Fets fotballgruppe.

– Fet ønsker å følge en blå tråd i alt vi gjør; hvordan vi trener og hvordan vi spiller. Robin blir en viktig brikke i dette, forklarer styrelederen.

– Et av målene med å ansette Robin, er at han kan inspirere oss som er trenere for aldersbestemte lag. Han har hatt en tilsvarende rolle i Gjelleråsen med gode resultater. Dette har jeg virkelig tro på, sier John-Magne Teig, selv trener for klubbens 11 år gamle gutter.

– Vi har mistet for mange spillere, noen ganger nesten hele kull. Fet er og skal være en breddeklubb, men vi skal også legge til rette for de som vil satse. Har vi spillere som blir for gode for oss og som kan spille på interkretslag eller nasjonalt nivå i en annen klubb – skal selvfølgelig de spillerne få den muligheten. Men jeg ser ingen grunn til at spillere forlater Fet og går til en annen klubb og et lag som spiller på samme nivå, sier John-Magne Teig.

– Spillere må synes det er attraktivt å være her og må ha noen å se opp til. Derfor må Fet ha et flaggskip og det er A-laget, sier Robin Ødegaard, som pustet lettet ut da blåtrøyene reddet 4. divisjonsplassen med et nødskrik nylig.

Vil bli trener på heltid

– Hva legger du vekt på når du trener unge spillere?

– Jeg vil skape fotballspillere, ikke fotballsparkere. Det er viktig med gode tekniske ferdigheter og mye ballkontakt, sier 29-åringen, som har hatt treneroppgaver i moderklubben Fjellhamar, senere Strømmen og sist Gjelleråsen.

I tillegg har han vært sone- og kretslagstrener i Akershus fotballkrets. Han er fortsatt kretslagstrener for 01-kullet, sammen med Harald Aarvig fra Fetsund.

Trenerutdannelsen han holder på med, UEFA A-lisens som er den nest høyeste utdannelsen i Europa, gir han kompetanse til å trene lag på toppfotballnivå og enkeltspillere på høyt spillerutviklingsnivå.

Robin-effekten

Det betyr at ambisjonene strekker seg lenger enn å være trener i 4. divisjon.

– Mitt store mål er å være hovedtrener på heltid, sier den målbevisste 29-åringen.

Før den drømmen går i oppfyllelse, skal Robin Ødegaard gjøre det enda mer moro å være fotballspiller i Fet IL.

– Jeg merker at hele fotballgruppa gleder seg over at Robin er med oss på fulltid. Vi kaller det Robin-effekten. Jeg ser det allerede, sier John-Magne Teig.

Teig understreker at det ikke blir noen saftig økning av treningsavgiften som følge av ansettelsen. I og med at fotballakademiet flyttes inn i Fet IL, bidrar det til finansieringen av stillingen.

– Vi er en av de rimeligste klubbene når det gjelder treningsavgifter og det er vi stolte av. Det er ikke lagt opp til noe annet enn en normal prisjustering kommende sesong, sier Teig.

Artikkeltags