I en temmelig dårlig fotballkamp fikk alle valuta fem minutter på overtid, foruten Fjellhamar. Sørumsand lå under 2-3 og de pøste inn både frispark og lange innkast inn i feltet. Fem minutter på overtid stod langtkastende Mads Weinholdt klar igjen. Lillebo hadde tatt turen opp i Fjellhamars felt. Det lange kastet stusses videre. Den 21-årige keeperen kastet seg så lang han var og ballen fant veien forbi Halfdan Roth i Fjellhamars mål.

- Magisk følelse

Hele Sørumsand tok helt av, og Kristian Lillebo fikk oppleve sin beste fotballdag til nå. Lagkamerater kastet seg over han. Det var skrik og glede som man nesten har opplevd tidligere. Det var nesten så man trodde at Sørumsand hadde innkassert EM-gullet.

- Det var ut av en annen verden. Rett og slett magisk følelse, sier Lillebo til Lokalfotballen.

 

Lillebo og Sørumsand fikk ingen god start på toppoppgjøret i 5. divisjon. Fjellhamar var på hugget og de smalt inn to raske mål. Først Tom André Lia med et godt skudd, før Vetle Smith doblet med et frekt hælspark. Bortelaget førte kampen mot et veldig tafatt hjemmelag.

Schøne flyttet ned

På sin første sjanse scoret Sørumsand. Toni Fetahu satte inn en retur. På sin andre målsjanse scoret de også. Midtstopper Olav Feby dundret inn ballen etter en corner. Sørumsand hadde da hevet seg. Mye av årsaken var at de fikk flyttet Kim Schøne ned som defensiv midtbanespiller fra sin rolle som hengende spiss. Da får Schøne brukt sine defensive styrker mye bedre.

Den andre omgangen ble så å si en eneste stor feilpasning. Fjellhamar hadde mest ball og var det førende laget. Sjansene uteble, og det var rett og slett en kjedelig kamp.

Onsum sendte FFK i ledelsen

Åtte minutter før full tid sendte Bendik Onsum Fjellhamar opp i 3-2. De trykket godt etter en corner og Onsum, som spilte sentral midtbane i dag, dyttet ballen så vidt over streken. Det gikk mot borteseier.

Det ville ikke Sørumsand og Lillebo ha noe av. Utligningen kom fem minutter på overtid, og det er uendret i toppen av 5. divisjon. Fjellhamar er fortsatt to poeng foran Sørumsand.

- Fjellhamar kjører oss i første omgang, vi scorer vel på våre to første muligheter. Syntes de faller en del ned etter sin andre scoring og slipper oss inn i kampen. I 2.omgang er det vi som kjører kampen, så utrolig surt 2-3-mål. Ekstra deilig med 3-3 reduseringen, sier Lillebo om kampen.

Det ble spilt to andre kamper i 5. divisjon i kveld. Åkrene vant 4-1 over Leirsund og Ull/Kisa 3 vant 4-0 over Fet 2.