Både Fjellhamar og AFSK er tippet i toppen av de fleste som følger 5. divisjon på Romerike. Mange hadde gledet seg til dette toppoppgjøret på Fjellhamar stadion. Cirka 100 tilskuere hadde tatt turen til Fjellhamar.

Les også: Direkteoppdateringene fra kampen

Fjellhamar gikk ut i en rein 4-4-2 med Kim Hunstad litt bak Petter Larsen sentralt på midten. Det var lett å kjenne igjen eks-BSF-trener, Robert Rognerud, sin spillestil. Bra trøkk i spillet og flinke til å flytte vingene høyt i banen. AFSK kom også i 4-4-2, men i en mer diamant på en sentrale midtbanen. Kristian Lundberg som ryddegutt og Ayoub Blomberg som en offensiv midtbanespiller.

Fjellhamar tok tak

AFSK la seg lav og kompakt, og de var flinke til å presse ballfører. De ga bort veldig lite rom. Helt til det glapp etter 12 minutter. Fjellhamar får trill ball, ut på kant, og innlegget fra Vetle Smith er bra. AFSKs gode keeper Vidar Anzjøn kaster seg og tar ballen. Nå begynte Fjellhamar å finne rom. Noe av årsaken er at Kenneth Wauer måtte ut, og han ble erstattet av en mer stasjonær Daniel Ekeberg. Førstelinje-presset ble litt for svakt.

Begge lag kommer til et par halvsjanser før det virkelig smeller på Fjellhamar stadion. Først klinker Kim Hunstad ballen i utsiden av krysstanga etter en halvvolley. Den hadde fortjent en bedre skjebne. Så ville ikke midtbanekollega Petter Larsen være noe dårligere. Han skyter først i stanga, og så to minutter før pause fyrer han av en rakett som gikk like utenfor.

Etter en varmepause for spillere og meg var vi klare for den andre omgangen. Jeg orker ikke en 0-0-kamp til i kulda.

Allerede i åpningsminuttet får Vetle Smith en gedigen sjanse. Eller så gode Ola Fossum rotet ballen bort til Smith som stod helt alene på 12 meter. Han avsluttet svakt rett på Anzjøn. Smith prøvde seg også like etter men da gikk skuddet over fra god posisjon. Deretter var Kim Hunstad frempå med en god mulighet fra 14 meter, men det skuddet gikk også over. Fjellhamar må skylde seg selv for at de ikke hadde tatt ledelsen.

Nå begynte AFSK å komme seg mer inn i kampen igjen. Blomberg og Moa Ali begynte å finne hverandre, og i tillegg var unge Andreas Halvorsen et aktivum på venstrebacken. Flere gode raid som kunne gitt resultat. Når i tillegg Håkon Lundberg var helt konge bak hos AFSK, så tok de tak i kampen.

20 minutter før slutt kom Halvorsen på et nytt raid. Innlegget var bra, men Daniel Ekeberg klarte ikke helt å stokke beina. Avslutningen gikk utenfor.

Blomberg med et kanonskudd

Åtte minutter før slutt var det en kar som stokket beina. Ayoub Blomberg klinte til og ballen gikk til både høyre og venstre, så høyre og venstre igjen, og suste i mål. Vanvittig skudd fra Blomberg. På grunn av bevegelsene i ballen så ikke Fjellhamars keeper Halfdan Roth helt patent ut.

- Fra sidelinjen kan jeg forstå det, men hadde du stått bak mål hadde du skjønt det. Jeg kommer til å være sjøsjuk i hele natt, var Roths klare svar på målet.

Benken til AFSK tok helt av, og jubelscenene hadde sannsynligvis stilnet hvis et tog hadde gått forbi. AFSK kontrollerte det hele ut i fin stil, og vant dermed 1-0 over Fjellhamar.

Banens beste var Håkon Lundberg. Midtstopperkjempen er veldig god i duellspillet og han har en god pasningsfot. Imponerte gjorde også nevnte Halvorsen. På Fjellhamar var Kim Hunstad og Petter Larsen de beste.

Flisbyen vant igjen

AFSK leder likevel ikke serien etter tre strake seire. Litt lenger mot nordøst tok Flisbyen nok en storseier. Denne gang ved Glommas bredd mot Fet 2. Selvfølgelig var Flisbyens gode spiss, Alexander Birkeland, på farta igjen. Spissen scoret to mål i 5-0-seieren. Andreas Sannerud, Joakim Berg og Magnus Bystrøm Lie scoret også for Flisbyen.

I 4. divisjon vant Kløfta sin fjerde strake seier. De vant 4-1 mot Nittedal. Adam Olsen scoret tre mål og Stian Martinsen ett mål. Fu/Vo 2 vant 4-0 over Skårer borte. Her var det også en tremåls-scorer i Adrian Hagerup. Martin Skolbekken scoret Fu/Vos siste.