Gjelleråsen seiret

Adrian Semb gir Gjelleeårsen ledelsen allerede etter fire minutter.

Adrian Semb gir Gjelleeårsen ledelsen allerede etter fire minutter. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Gjelleråsen økte sin serieledelse i 4. divisjon til fem poeng etter 4-2 borte mot Kløfta.

DEL

Drama i toppkampenGrønntrøyene har vært mer ustabile etter ferien, mye på grunn av fravær på viktige spillere som Marius Pande og Arib Maazouzi. De har likevel tatt ti av de 12 poengene i serien.

Les også: Direkteoppdateringer fra kampen

På Bakkedalens nylagte kunsgress var det derimot en annen episode som skulle komme i fokus. Det ble småampert like før pause, og en hendelse la flere merke til. En spiller på Kløfta kom i krangel med Gjelleråsens benk. Det endte med at han først tok fingeren for munnen – for å be de være stille. Like etter dro han pekefingeren langs halsen, noe som betyr å «drepe». Det gjorde han til en spiller og leder på Gjelleråsen benk.

Reaksjonene var sterke fra Gjelleråsen side. To nøytrale tilskuere så også dette, og de var forferdet.

Kampens gode dommer Fred Antonsen så ikke situasjonen.

- Nei, jeg så ikke det, og da kan ikke jeg gjøre noe. Jeg hadde fullt opp med annet akkurat da, sier Antonsen til Lokalfotballen. Og det har han riktig i. Han stod og roet ned Wazgel Saleh og Ardijan Fera som kranglet og kjørte hodene inn i hverandre.

Dommer Fred Antonsen måtte ta en alvorsprat med Tom Erik Grandre (GIF) og Eivind Damstuen (Kløfta).

Dommer Fred Antonsen måtte ta en alvorsprat med Tom Erik Grandre (GIF) og Eivind Damstuen (Kløfta). Foto:

Antonsen tok til seg kapteinene og ga de en solid leksjon, så blåste han av for pause.

Gjelleråsen varsler nå at de skal sende inn en rapport til kretsen angående oppførselen. De har en god sak i det som dessverre var en skikkelig nedtur i en ellers god fotballkamp. Jeg fikk også se bilder av episoden der man ser at spilleren drar fingeren langs halsen.

Tidlig scoring

Tilbake til det sportslige. Allerede etter fire minutter tok Gjelleråsen ledelsen. Gode Ardijan Fera dro bort to mann og spilte ut til Adrian Semb. Han løp fra Sondre Haugen. Alene med keeper skøyt han i nærmeste hjørne og ballen suste inn under keeper Fredrik Hauffen. Det var helt klart en keepertabbe. Man skal alltid passe sitt nærmeste hjørne.

Gjelleråsen spilte god fotball i denne perioden. Indreløperne var gode å komme inn i mellomrommet mellom forsvar og midtbane til Kløfta. Spesielt Fera var strålende.

Kløfta henger ikke med, men de er gode på kontringer med raske Adam Olsen. Kløfta scorer også, men dommer blåser offside da Ole Westheim setter inn en retur. Det ser korrekt ut av dommer.

Stenger og tabbe

Gjelleråsen Uymaz og Grandre har avslutninger i stengene. Damstuen header like over for Kløfta. Det var en underholdende 1. omgang. To minutter ut i omgangen utligner Kløfta. Eivind Damstuen smeller til på et frispark. Gjelleråsens keeper Lars Billington mister ballen og Ole Westheim er først ute på returen. Midtbanespilleren dunker ballen i mål.

Så kommer bråket, før lagene får roet seg ned i garderoben.

Hjemmelaget Kløfta tar tak i kampen etter pausen. De er mye mer aggresive, og skaper målsjanser på kontringer. Både Hawar Saleh og Adam Olsen har store sjanser alene med keeper uten å få uttelling. Nå er det Gjelleråsen som får et par kontringer den. Igjen er det Fera som er regissøren, og avslutteren. Skuddet hans reddet strålende av Hauffen. Semb er på returen, men for seint ute og frispark til Kløfta.

To kjappe av Gjelleråsen

Scoringen skulle komme. Gjelleråsen kaptein Tom Erik Grandre var mannen. Etter nydelig løp og innlegg av meget gode Thomas Ryden plasserer Grandre ballen i kassa fra 14 meter. Elleville jubelscener på Bakkedalen. Nå tar Gjelleråsen helt over. 17-åringen Michael Lindviksmoen er mye involvert, og unggutten har virkelig tatt et steg denne sommeren. Lindviksmoen er flink til å lese spillet og befinner seg ofte i god posisjon.

Foran 3-1-scoringen til Gjelleråsen er det unggutten som skaffer corner etter et godt skudd. Joakim Hjelkerud slår corneren. Ballen kommer tilbake til han. Innlegget er mye bedre, og Thomas Normann header inn GIFs tredje scoring.

Olsen fortsetter å score

Ut av ingenting er plutselig Adam Olsen alene med keeper. 4. divisjons toppscorer er nådeløs, og det blir litt spenning igjen.

Gjelleråsen ødelegger kjapt den spenningen. Jonas Mathisen slår en frekk tunnel på kanten. Han vender enkelt bort en mann til før innlegget slås inn i feltet. Der kommer innbytter Kim Sørensen og vingen setter inn avgjørende 4-2.

Gjelleråsen vinner fortjent, men gir bort mange målsjanser. Uten Marius Pande har de mistet mye av den defensive tryggheten. Det å se Ardijan Fera og Jonas Mathisen spille fotball er en glede. Best på Kløfta var Eivind Damstuen. Kampens tøffeste duell stod Thomas Ryden og Kush Bujupi for. Det er to gode spillere som ga og tok i duellene i dag.

15-åring scoret

Eidsvold Turn 2 vant 5-1 over Nittedal. 15-år gamle Erik Ruud scoret et av målene til Turn 2. På Skedsmo vant FUVO 2 3-1 over Skedsmo 2. Unggutter på scoringlisten der også. Det gror godt, og lagene gir de muligheten.

PS! Gjelleråsens trener Robin Ødegård giftet seg lørdag. Det ble et kort stopp på Bakkedalen kunstress, før fruen og han ble kjørt direkte til Gardermoen etter kampen. Veien videre er Portugal.

I søndagens eneste 5. divisjonskamp vant Sørumsand enkelt 9-0 over et svakt Fet 2-lag. Nå leder de serien med en kamp mer spilt enn Fjellhamar.

Artikkeltags