Gjerdrum snublet foran mål

Elias Løvseth og Gjerdrum snublet foran mål mot Raumnes & Årnes.

Elias Løvseth og Gjerdrum snublet foran mål mot Raumnes & Årnes. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Toppoppgjøret mellom Gjerdrum og Raumnes & Årnes ble et antiklimaks. Det ble målløst i den sure vinden på Gjerdrum.

DEL

Mange hadde gledet seg til det forventede toppoppgjøret mellom Gjerdrum og Raumnes & Årnes. Alt lå til rette før kamp. Sola stakk gjennom og varmet, og i tillegg var det to lag som virket pigge på oppvarmingen. Trenere i godt humør, og jeg slo av en prat med tidligere dommere Sven Moe. Fikk servert et par morsome historier, og så var det klart for kamp.

Gjerdrum hadde to tunge forfall i toppscorer Rolf Hushagen og midtbanemotor Eirik Moseng. Sistnevnte var innbytter og kom i fokus like før slutt. Årnes kom uten stoppersjef Stian Linderoth-Jensen. Her tenkte jeg at her måtte det bli mye mål.

Preget av stundens alvor

Vi fikk se to lag som var preget av stundens alvor. Man så at denne kampen betydde litt ekstra. Åpningen var svak, og det var lite sjanser. Gjerdrum tilrev seg initiativet etter hvert, og skapte et par småsjanser. Både Kim Norli og Jonas Eng var frampå.

Så steg Gjerdrums Marius Rødsrud inn på scenen. Først løp han seg fri men lobbet, eller noe lignende, til side for mål. Så kommer det en periode med mye svakt spill. Det er maks to-tre trekk før lagene mister ballen. Spissene til Gjerdrum, Rødsrud og Lasse Arnesen, tenkte for mye likt og begge møtte for ofte ballen. Jeg skrev i direkteoppdatering at nå må Jørstad gjøre noe. Det tok tre sekunder. Ola Jørstad ropte at Arnesen og Joachim Solheim skulle bytte plass. Solheim er en bedre bakromsspiller enn Arnesen. Telepati 2.0 kalles det.

Det tok ti sekunder før Solheim løp seg fri litt til høyre. Innlegget mistet den ellers gode keeperen til R & Å, Felix Breivik, rett i beina til Rødsrud. Foran vidåpent mål veivet Rødsrud ballen utenfor med høyra. Det er egentlig ikke mulig å bomme der.

Omgangen ebber ut i den sure vinder på Gjerdrum.

Allerede fra start i den andre omgangen viste Rødsrud seg frem igjen. Han dro seg fri på venstre og klinket til. Breivik var kjapt nede og reddet. Like etter løper han seg fri igjen, og nå avslutter han svakt utenfor. Spissen burde hatt både to og tre mål – og verre skulle det bli. 12  minutter ut i den andre omgangen gjør han alt riktig – helt til avslutningen. Den smeller han i tverrliggeren.

Gjerdrum fortsatte å være det beste laget, men uten å skape det helt store. Raumnes & Årnes hadde også et par småsjanser, men det var ikke mye positivt for bortelaget i kveld.

Rødt kort til Gjerdrum

Litt action fikk vi til slutt. Eirik Moseng kom innpå. Det første han gjorde var å takle en usynlig Sondre Fagerli rett i bakken. Jeg syns taklingen var tøff med fair. Dommer Fred Antonsen syns ikke det, og ga Moseng gult kort. Moseng fortsatte å tråkke til i duellene, og man ventet egentlig på et nytt gult på grunn av overtenningen. Det gule kortet kom. Han smalt inn i en ny duell. Altfor sein igjen. Denne gangen var det ikke så hardt, men veldig unødvendig da han visste han hadde gult fra før. Dommer Antonsen hadde ikke noe annet valg. Rødt kort. Det endte 0-0 i vinden på Gjerdrum.

- En sjansefattig kamp, hvor vi er nærmest å vinne. Godt å endelig å holde nullen igjen, sa Gjerdrums trener, Ola Jørstad etter kampen.

Hva syns du om Marius Rødsrud i dag?

- Marius kommer til å score endel mål i år. Litt stang ut i dag, men målene kommer det er jeg sikker på, sier Ola.

Mål på Råholt

Litt lenger nord ble det også spilt en viktig 4. divisjonskamp. Eidsvold fikk besøk av Gjelleråsen. Det var en sjanserik førsteomgang, men man måtte vente til like før pause før scoringen kom. Arib Maazouzi, som var tilbake etter karantene, spilte vakkert fri Kim Sørensen som scoret alene med keeper.

- Det var en relativ jevn 1. omgang. Scoringen vi får før pause var viktig og vakker, sier Gjelleråsens trener, Robin Ødegård.

Gjelleråsen løftet seg mye i den andre omgangen, og de var det førende laget i perioder. Så lenge de ledet med bare ett var det nerve i så å si hele kampen. Mazzouzi skulle roe nervene for de grønnkledde. Spissen løp seg fri litt skrått, men smalt ballen i hjørnet.

- Vi får litt mer roen over oss i den 2. omgangen. Pasningsspillet sitter og vi vinner flere andreballer. Eidsvold var hissige når de vant ballen, så vi var aldri helt sikre, avslutter Ødegård.

Saker og omtaler om mandagens andre kamper kommer på tirsdag. Der rant målene inn!

Artikkeltags