Rælingen to hakk for gode for Fet

Martin Haugen stuper frem og scorer mot Fet.

Martin Haugen stuper frem og scorer mot Fet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Rælingen fortsetter sin fine serieåpning med en ny tre-poenger. De vant 3-1 over et svekket Fet i Marikollen.

DEL

Bildene på morningen fra Marikollen så ikke bra ut. Snøen lå på banene. Heldigvis smeltet den etter hvert, men regn og kun fem grader gjorde det til en kald fornøyelse i Marikollen.

Uansett. Med ull, tjukke klær, paraply og godt humør så var 45 tilskuere og jeg klare til kamp. Som forventet tok Rælingen tak i ballen. Med ballsentral Fredrik Langseth trillet de mye ball. Han var vel ikke utenfor midtsirkelen i denne kampen. Ikke hadde han behov for det heller. Fet kom med ti forfall også så her var det forventet et sterkt Rælingen-press.

Rælingen spilte mye venstrevridd. Venstrkant Paul Berglund var flink til å dra med seg en mann innove ri banen, og det ga store rom til Yad Swar. Og det til Fets Lasse Bergan Foss store frustrasjon. Enkel kommunikasjon hadde løst det for Fet.

De første sjansene ble skapt på venstresiden. Paul Berglun, som nok ikke glemmer alle sjansene han brant i dag med det første, kom alene med keeper men keeperreserve Glenn Mærli reddet godt. Så er det meget gode Adrian Tjernsli som får heade fra åtte meter, men han får ikke trøkk i den. Den skal sitte, Tjernsli. Og det vet han godt selv.

Rælingens venstreside var god
 

Rælingen fortsetter å skape sjanser fra sin venstreside, og nå går snart Bergan Foss ut av sitt eget skinn på midtstopperplass. Tjernsli spiller frem Blend Swar, men Mærli redder igjen. Deretter gjør Tjernsli alt selv. Skuddet er godt, men Mærli gjør en strålende redning. Tjernsli prøver seg to ganger til med skudd, men lykken er ikke på den offensive midtbanespillerens side.

30 minutter skulle det lykkes for Rælingen. Selvfølgelig kommer scoringen etter godt spill på venstre. Berglund slår et godt innlegg på bakerst. Der stuper høyreback Martin Haugen frem og header inn 1-o til hjemmelaget.

Begge backene fikk mye mye plass i denne kampen. Rælingens Fredrik Langseth la seg dypt, og de splittet stopperne og sendte backene høyt i banen.

Spissene bommer på sjansene

Spissen Mads Wilhelmsen var tilbake i Rælingens startellever, og han viste seg frem med flere gode løp. Avslutningsteknikken var ikke helt på topp da han headet i tverrliggeren like før pause. I andre enden fikk endelig Christoffer Blix en god sjanse. Et pasning i bakrom gikk forbi keeper Atle Wilhelmsen, men Blix kom for skrått og skøyt i nettveggen.

Rælingen fortsatte med mye ball, og de skapte også flest sjanser i 2. omgang. Adrian Tjernsli dro av to mann og ballen smalt i stolpen – igjen. Etter hvert ble det corner, og den satte midtstopper Øyvind Tolgensbakk i mål. Nå ble det litt tettere på midten. Fet løftet spillet litt, og det ble mange dueller. De gule kortene flagret en liten periode, og Fet fikk senket farten på spillet til Rælingen.

Fet skapte en god sjanse på et godt frispark fra Marius Karlsen som traff tverrliggeren. Regnet fortsatte å øse ned på Marikollen. Bergan Foss avsluttet en corner like utenfor. Det ble litt nerve i kampen.

Uventet scoring

Rælingen ødela den nerven kjapt. Første headet Wilhelmsen utenfor fra fem meter. Like etter avsluttet målscorer Haugen over fra seks meter. Gedigne sjanser. 3-0 kom uventet. Martin Lunde skøyt, eller lobbet, fra 25 meter. Ballen fikk en rar dupp over keeper Mærli og rett i mål.

Like etter reduserte Fet med debutant Adrian Aarvig. Fet hadde tre 2001-gutter på banen i dag. Ingen av de gjorde seg bort.

Kampen ebbet ut med ny hjemmeseier for Rælingen. Nå topper de 4. divisjonstabellen med 13 poeng på fem kamper. Fet har seks poeng på sine fem kamper.

Artikkeltags