Er kynisme viktigere enn fair play?

Kamprapporten der Hauerseter har krysset av for protest mot Skedsmo.

Kamprapporten der Hauerseter har krysset av for protest mot Skedsmo. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Spørsmålet dukker opp i mitt hode etter helgens opplevelse etter kampen mellom Hauerseter og Skedsmo. En protest fra Hauerseter på at Skedsmo brukte en spiller som hadde tre gule kort.

DEL

KommentarFør kampen på lørdag mottok Hauerseter en telefon fra en person med Skjetten-tilhørighet. Han fortalte at Skedsmo har satt opp en spiller i troppen som har tre gule kort. Hauerseter hadde ikke sjekket opp dette altså, men en person fra en rivaliserende klubb varslet Hauerseter. Spilleren kom inn når det var 17 minutter igjen i kampen som Skedsmo vant overlegent 4-1. Leder i Hauerseter var klar til meg på telefon etter kampen. De må hanke inn de poengene de skulle, og selvfølgelig skulle de varsle protest.

Nytt seriesystem

Årets sesong i 3. divisjon er spesiell. På grunn av det nye seriesystemet fra og med neste år gjøres det store endringer i år. Kun topp 4 er sikre på å holde plassen i 3. divisjon. Også de åtte beste topp 5 klarer seg. Hauerseter kriger om 4-7. plass, og jeg forstår at det preger klubbene.

Skedsmo var i harnisk mot Hauerseters protest etter kampen. De har vært veldig tydelige på at Hauerseter visste dette før kampen. Flere fra Skedsmo har uavhengig sagt det til meg. Nå skal det først og fremst sies at dette i utgangspunktet er flaut av Skedsmo. De har 3. divisjons største støtteapparat, og ingen fanger det opp.

Sonet mot FUVO

Årsaken til det er enkel, men også fortvilende for Skedsmos spillere. Nicklas Amundsen er helt sikker på at han sonet for tre gule kort mot FUVO tidligere i år. Han fikk gult kort mot Ull/Kisa 2 i kampen før og stod dermed over mot FUVO. Problemet her var at noen i Skedsmo hadde regnet med hans gule kort i 4. divisjonskampen mot Rømskog 3. mai. Gule kort telles kun i den divisjonen de har fått det.

Når Knut Aga spurte ansvarlige om noen måtte sone i dagene før kamp fikk han at alt var i orden. Selvfølgelig en juniorfeil av Skedsmo. Og det skal de ha kritikk for. Det gjør sannsynligvis at Hauerseter "vinner" 3-0 og får de tre viktige poengene.

Så til kjernen i saken. En ting som bekymrer meg. Jeg har hatt mange diskusjoner på sosiale medier de siste dagene, og størstedelen sier at de ville ha gjort det samme som Hauerseter sannsynligvis har gjort. Er vi kommet dit at kynisme og poeng er viktigere enn fair play?

Laster avstemning...

Svar gjerne hva du mener i kommentarfeltet nedenfor.

Artikkeltags