Gå til sidens hovedinnhold

Dommen er klar

Artikkelen er over 4 år gammel

Hauerseter la inn protest etter at Skedsmo brukte en ikke-berettiget spiller i 3. divisjonsoppgjøret i august. Nå har NFF Oslo kommet med dommen.

Som mange forventet dømte NFF Oslo at Skedsmo skulle miste de tre poengene fordi de brukte Nicklas Amundsen, som skulle sonet for tre gule kort, mot Hauerseter.

-Det står svart på hvitt i reglementet at dette er eneste mulige utfall når en klubb bruker en ikke-berettiget spiller. Her er det ikke skjønn, men en klar regel, sier Tittu Berg-Johansen i NFF Oslo til Lokalfotballen.

§ 5-10.Avgjørelsen av protester på grunnlag av manglende spilleberettigelse

(1) Deltar en spiller i kamp uten å være berettiget til det og protest innleveres, skal kampen - med mindre særlige forhold tilsier noe annet - regnes som tapt for den klubb som benyttet vedkommende. I kamper om poeng, tilkjennes motstanderen 3 poeng og kampresultatet settes til 3-0. Dersom motstanderen vant kampen med tre mål eller mer, opprettholdes resultatet.

Hauerseter får tre poeng

Ettersom Hauerseter protesterte i tide blir resultatet satt til 3-0 og dermed tre poeng til Hauerseter. Lørdag gikk ankefristen ut uten av noen av klubbene reagerte.

-Vi er ferdige med saken. Vi har gjort en feil, men vi stiller fortsatt spørsmålstegn med hvordan dette har blitt gjort. Jeg liker ikke at man kan få en gevinst av å spekulere slik, sier Skedsmos trener Knut Aga, før han fortsetter: - Vi har gjort tiltak, så dette skal ikke skje igjen.

Skedsmo har til nå i høstsesongen imponert. De har feid banen med topplagene Lillestrøm 2, Hauerseter og Valdres.

-Målet er å bli i den nye 3. divisjonen. Klarer vi det blir det et sportslig løft for hele klubben, avslutter Skedsmos trener.

Hauerseter takker og bukker for de tre poengene.

- Vi er fornøyde med utfallet, og det er fint at saken endelig er død. Vi ønsker Skedsmo lykke til, og slik jeg ser det så feier de gjennom 3. divisjon i år, sier Truls Skjelvik i Hauerseter.

Resultat og tabeller blir oppdatert tirsdag, i følge NFF Oslo.

Kommentarer til denne saken