Gå til sidens hovedinnhold

Kjelsås 2 kan miste tre poeng

Artikkelen er over 4 år gammel

Lokomotiv Oslo har valgt å legge inn protest på at Kjelsås 2 brukte en ikke spilleberettiget mot Hasle Løren, varslet NFF Østfold til alle klubbene i 3. divisjon avdeling 2. Her er årsaken.

Ved første øyekast er det ikke enkelt å se hvorfor Lokomotiv Oslo velger å legge inn en protest. Når man graver litt ned i kampene dukker den store feilen til Kjelsås 2 opp.

Feilføring i FIKS

Seks-mål-scorer mot Hasle Løren, Jens Bonde Aslaksrud, skulle stått over kampen på grunn av tre gule kort. Han fikk gult kort mot Strømmen 2 og Lokomotiv Oslo før ferien, og han fikk sitt tredje mot Skeid 2 i kampen før Hasle Løren. Det i følge kamprapportene i de kampene. På fotball.no-profilen til Aslaksrud står han kun oppført med to gule kort. Her er det altså blitt gjort en feilføring i FIKS etter kampen mot Skeid 2.

Det at Kjelsås ikke har kontroll på dette er meget svakt.

Kamprapporten er gjeldende

Det er alltid kamprapporten som er det gjelden dokument, og som dere ser i bildet under står det klart og tydelig at Aslaksrud skulle stått over på grunn av karantene mot Hasle Løren.

 

I følge reaksjonsreglementet har Lokomotiv Oslo all rett til å legge inn en protest. Årsaken til at de har lagt inn protesten er også fordi de kjemper med Kjelsås 2 om å holde plassen i 3. divisjon.

§ 5-4.Protestberettigelse

(1) Protester på grunnlag av manglende spilleberettigelse kan nedlegges av de klubber som deltar i samme divisjon eller i samme mesterskap. Protester på andre grunnlag kan kun nedlegges av de lag som deltok eller skulle deltatt i kampen.

Det vil si nok en kamp som avgjøres på kretskontoret i år.

Dermed ligger det an til at Kjelsås 2 mister tre poeng, og er ute av kampen om å holde plassen i 3. divisjon avdeling 2. Og man kan gratulere Lokomotiv Oslo med å sikre plassen i 3. divisjon. Nå må man vente på dommen fra NFF Østfold, men denne saken skal være en enkel formalitet.

Lokomotiv Oslo ønsker ikke å kommentere saken.

Kommentarer til denne saken