Gå til sidens hovedinnhold

Dramaet fortsetter i 3. divisjon

Artikkelen er over 4 år gammel

Dramaet fortsetter i 3. divisjon. Nå har NFF Hordaland bestridet uttaket til neste års 3. divisjon. Klubben det gjelder er Bjarg.

Årets store endring av seriesystemet har skapt mange utfordringer og protester. Når de fleste trodde at alt hadde roet seg kommer neste drama.

I en melding sendt ut av Norges Fotballforbund i dag til alle 3. divisjonsklubber for 2017 har NFF Hordaland bestridet uttaket til neste års 3. divisjon. Foran hver sesong settes kampreglementet, og det skal være gjeldende hele sesongen. NFF sendte derimot ut en melding i september hvor informasjonen der faktisk overstyrer sitt eget kampreglement.

Bjark må anke

Ettersom Strømsgodet 2 rykker ned fra 2. divisjon må Strømsgodset ned fra 3. divisjon avdeling 4. Det er dermed varslet at sjetteplasserte Halsen rykker opp på 5. plassen og dermed holder plassen i 3. divisjon.

Det er dette uttaket NFF Hordaland bestrider og refererer til kampreglementet. Det er fordi Bjarg ble niende beste femmer i 3. divisjon og dermed må de ned i 4. divisjon. Nå er det opp til Bjarg å anke det administrative vedtaket fattet av Forbundsstyret inn til Ankeutvalget.

§ 5-11.Fellesbestemmelser om opp- og nedrykk

....

(4) Der hvor det etter anvendelse av (3) blir plasser tilgjengelige til lag som etter det som ble fastsatt før sesongstart egentlig skulle rykket ned, og det er flere avdelinger innenfor divisjonen, skal lagene rangeres som følger:

a) Der det er samme antall lag i alle avdelinger, rangeres lagene etter plassering på tabellen. Er plasseringen lik, rangeres lagene etter antall poeng. Står lagene fortsatt likt, gjelder bestemmelsene i § 5-3 (2)–(6).

b) Der det ikke er samme antall lag i alle avdelinger, rangeres lagene etter antall poeng per spilte kamp. Står lagene fortsatt likt, gjelder bestemmelsene i § 5-3 (2)–(6) tilsvarende, men slik at målforskjell og antall scorede mål deles på antall spilte kamper.

Reglene i bokstav a og b ovenfor gjelder tilsvarende der opprykks- eller nedrykksplasser skal fordeles på lag fra forskjellige avdelinger.

(5) Dersom et lag, etter det som ble fastsatt før sesongstart, egentlig skal rykke opp eller delta i kvalifiseringsspill om opprykk, men likevel ikke kan rykke opp på grunn av begrensningene i § 2-7, går retten til opprykk eller deltakelse i kvalifiseringsspill om opprykk til det best plasserte laget i samme avdeling som kan rykke opp.

NFF har hele tiden kommunisert ut at dersom man kommer topp 4 i 3. divisjon er et opprykk. Da gjelder bestemmelsene over. Tidligere år har vi ofte hatt at beste 12er eller lignende har holdt seg når lag over har trekt seg, som i fjor da Larvik trakk seg og Madla 2 holdt plassen som beste 12er i 3. divisjon.

Nå mener Bjarg at de skal ha plassen til Strømsgodset 3 fordi de er beste femmer nå, og det høyest kvalifiserte laget etter kampreglementet, etter at de åtte beste holdt plassen på nivå 4.

Dette blir en spennende å følge hvis Bjarg legger inn en anke. NFF har altså endret kampreglementet for 3. divisjonen i september. Kan de gjøre det, er det store spørsmålet.

Jeg har prøvd å få tak i fotball-leder i Bjarg, men har ikke fått svar.

Kommentarer til denne saken