Gå til sidens hovedinnhold

Hvilke lag holder plassen i 3. divisjon?

Artikkelen er over 4 år gammel

Høsten har kommet for fullt. Det kriges både på banen og på kretskontorene. Hvilke lag klarer å holde plassen?

I 3. divisjon avdeling 3 er det nesten en krigssone. Det smeller godt i kampene. Røde kort florerer. Protestene sendes jevnlig inn til kretskontoret. Nå skal jeg se på hvilke lag som kan juble når sesongen er ferdig.

Allerede nå er Skedsmo klare. Selv om de mistet tre poeng etter Hauerseters protest er de i serieledelsen. Skedsmo er klare for neste års 3. divisjon. Nå regner jeg med at de snur litt på laget slik at de holder rekruttlaget i 4. divisjon.

I andre enden. Årdal på 8. plass. De kan vi også se bort fra i kampen om 4. og 5. plass.

Dårlig form på Flisa

Dermed sitter vi igjen med seks lag som kjemper om tre plasser. Et lag jeg tror klarer det er vårens formlag Flisa. Da vant de alle jevne kamper og hadde en solid ledelse. Nå går det derimot tyngre, og er uten kaptein Sigvart Lunder og Tore Andreas Gundersen noen kamper. Det kan fort bli tungt, men i utgangspunktet skal det gå.

Klarer LSK 2 det?

Valdres og FUVO møtes lørdag. Laget som vinner den kampen er langt på vei klare til å holde plassen i 3. divisjon. Bak jakter Lillestrøm 2 som har sagt de skal satse hardt i de siste kampene. De har også et lett program, så LSK 2 klarer dette. Blir det nedrykk fra Tippeliga blir det en fryktelig tung sesong i den toppede 3. divisjonen neste år.

Hauerseter har hatt opp- og nedturer denne høsten. Med protesten mot Skedsmo fikk de tre gratispoeng og henger dermed godt med. Har tøff kamp mot Flisa lørdag, men ganske greit program resten av sesongen. Jeg tror de får det tøft.

 

Det samme gjelder for Aurskog-Høland FK. De har rotet det til for seg selv ved å brenne mange sjanser i kamper de har vært best i, og fått en scoring bakover og mistet poeng. AHFK har også et tøft program igjen.

Slik ser tabellen ut med fem kamper igjen:

1 Skedsmo 21 50
2 Flisa 21 48
3 Valdres 21 44
4 Funnefoss/Vormsund 21 43
5 Lillestrøm 2 21 42
6 Hauerseter 21 40
7 Aurskog-Høland 21 37
8 Årdal 21 35

Dermed tipper jeg følgende tabell:

1. Skedsmo

2. LSK 2

3. Flisa

4. FUVO

5. Valdres

6. Aurskog-Høland

7. Hauerseter

8. Årdal

4, 5 eller 6 lag ned?

I de to andre avdelingen, som vi har lag fra Romerike, er Eidsvold Turn på sikker plass i avdeling 9. I avdeling 2 har Skjetten elendig form, men skal ha poeng nok til å klare seg. For Strømmen 2 blir det spennende. De har akkurat nå 6. plassen, poenget bak 5. plassen. Åtte av de ti beste lagene holder plassen i 3. divisjon.

Tøff 3. divisjon i 2017

3. divisjon blir altså kuttet ned til seks avdeling med 14 lag i hver. Akkurat nå er det 21 2. lag som er klare for divisjonen som totalt inneholder 84 lag. Det kommer til å gi mange mandagskamper, og tøffe lange reiser for mange av lagene. Spesielt når vi ser at avdelingen for Nord-Norge ikke har 14 lag på dette tidspunktet. Det vil sannsynligvis gi noen lag fryktelig mange reisetimer. Og det kan gå utover Romerike fordi vi er nærme Gardermoen.

Som super-breddefantast Christian skriver så er det også fire nedrykksplasser i hver av de seks avdelingene. Man har bare flyttet OBOS-problemet ned til 3. divisjon.

Fem lag ned nå

Akkurat nå er det fem lag fra Romerike ned fra 3. divisjon - Ull/Kisa 2, Lørenskog 2, Aurskog-Høland, Hauerseter og Strømmen 2. Det vil si at vi kan få seks 2. lag i 4. divisjon neste sesong. Det vil si hvis Skedsmo 2, Eidsvold Turn 2 og FUVO 2 holder plassen.

Slik det er nå så rykker Skedsmo2 og FUVO 2 ned, mens Eidsvold Turn 2 ligger sjette sist, og skal spille kvalik mot serieleder i 5. divisjon som nå er Fjellhamar. Der er Turn 2 stor favoritt.

Det er bare å stålsette seg til denne veldig spennende høstsesongen!

 

 

Kommentarer til denne saken