Gå til sidens hovedinnhold

Det store nedrykksdramaet

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå går vi inn i en meget avgjørende periode i lokalfotballen. På flere fronter kjempes det om å unngå nedrykk, så dette blir et drama.

På grunn av endringen til nytt seriesystem rykker mange lag fra Romerike ned i år. Det begynner allerede i 2. divisjon der Lørenskog nok må ta den tunge veien ned til 3. divisjon.

I 3. divisjon er det enda tyngre. Akkurat nå rykker fem lag ned til 4. divisjon. Ull/Kisa 2, Lørenskog 2, Aurskog-Høland, Hauerseter og Strømmen 2 er per dags dato under streken. Det er bare fire lag i hver 3. divisjon som holder seg, pluss de åtte av ti beste 5-plassene. FUVO ligger på femteplass men har høyeste poengsnitt av femmerne og holder dermed plassen.

Lag fra Romerike i 3. divisjon:

Lørenskog, Skedsmo, Eidsvold Turn, Lillestrøm 2, Skjetten og FUVO.

At det blir fem lag er fortsatt ikke sikkert. Det er muligheter for at det både kan bli fire og, dessverre, seks lag ned. Strømmen 2 har kort vei opp til sikker plass, mens Skjetten dessverre nærmer seg faretruende streken. Det blir så mye moro, og viktige kamper, denne høsten.

Tøff 4. divisjon

For 4. divisjon er det fem lag som må ned, på grunn av de fem som går ned fra 3. divisjon. Akkurat nå rykker Skedsmo 2, FUVO 2, Rømskog/Setskog, Skårer og Nittedal ned til 5. divisjon. Eidsvold Turn 2 ligger på kvalikplass, der de møter vinneren av 5. divisjon. NFF Akershus valgte en slik løsning ettersom serieendringen gjør at det ikke blir opprykk i verken 3. – eller 4. divisjon.

 

4. divisjon 2017

Hauerseter
Aurskog-Høland
Strømmen 2
Ull/Kisa 2
Lørenskog 2
Gjelleråsen
Blaker
Eidsvold IF
Gjerdrum
Raumnes & Årnes
Kløfta
Rælingen
Fet
Eidsvold Turn 2/Fjellhamar

Håpet mitt for fremtiden er å se på mulighetene til å ha to 4. divisjoner for Akershus. Slik det nye seriesystemet virker så er det kun ett lag fra Romerike som rykker opp per sesong. 4. divisjon i 2017 kommer til å bli vanvittig tøff med alle de gode lagene, men kun ett lag rykker opp. Tenk deg LSK, Strømmen og Ull/Kisa med OBOS-spillere på rekruttlaget i 4. divisjon!

Ingen opprykk i 5. divisjon

Det er altså ingen direkte opprykk fra 5. divisjon. Det ser ut til at Fjellhamar vinner serien, og får da kvalik mot det dårligst plasserte laget i 4. divisjon som ikke rykker ned. Ned til 6. divisjon går det også her, selvfølgelig, fem lag. Akkurat nå går Skedsmo 3, Aurskog-Høland 2, Ull/Kisa 3, Fet 2 og Nannestad ned til 6. divisjon. Åkrene skal spille kvalik mot vinner av 6. divisjon, som akkurat nå ledes av Gjerdrum 2.

5. divisjon 2017

Eidsvold Turn 2/Fjellhamar
Skedsmo 2
FUVO 2
Rømskog/Setskog
Skårer
Nittedal
Sørumsand
AFSK
Flisbyen
Leirsund
Skjetten 2
Åkrene/Gjerdrum 2

En ting NFF Akershus burde se på er å legge til to lag til i 5. divisjon, slik at det blir 14 lag og større konkurranse.

Det er bare å stålsette seg, fordi dette blir et drama til siste spark på ballen. Møt opp og støtt ditt lag - de trenger det!

Hvilke lag tror du rykker ned?

 

Kommentarer til denne saken