Det er Bjørkelangen Musikkfestival som arrangerer konserten. Lena Ness i A Cantus er beæret over at koret ble spurt.

– Vi pleier å arrangere vår egen julekonsert. Nå blir dette vår julekonsert, og vi gleder oss til å synge i kirken, sier hun.

Solist Kirsti Sørlie Hansen jobber som frilans innen skuespill og musikk, og har nettopp flyttet til et småbruk på Løken.

– Jeg stortrives i Høland. Å bli spurt av Bjørkelangen Musikkfestival om å være solist er veldig hyggelig. Jeg har aldri hatt en slik rolle før, forteller hun.

Siden Sørli har faste oppdrag for Skullerud Begravelsesbyrå, er hun ikke ukjent med å synge i kirker.

– Det blir en fin anledning til å presentere meg på hjemmebane. Med repertoaret i A Cantus får jeg vist hele registeret mitt, mener Sørli.

Lena Ness forteller at det blir både tradisjonelle og svingende julesanger å høre i Bjørkelangen kirke 11. desember.

– Det blir noen sanger med både solist og kor, og noen med kun kor og kun solist, så det bør bli en variert konsert med noe for enhver smak.

Richard Morgan og A Cantus-dirigent Anders Torberntsson vil akkompagnere under konserten.

– Vi håper å treffe kjente blant publikum i kirka, og satser på fullt hus. Vi lover å servere en rekke musikalske høydepunkter og skape god stemning, avslutter Lena Ness.

Leder Ragnar Heide i Bjørkelangen Musikkfestival forteller at billetter vil bli lagt ut på lokale bensinstasjoner i Aurskog-Høland i løpet av den siste halvdelen av november.

– Julekonsertene våre har blitt en hyggelig tradisjon. Det er mange julekonserter rundt forbi, og A Cantus pleier å arrangere en av dem, derfor er det fint å kunne slå seg sammen. Kirsti Sørli vet vi er flink, så vi gleder oss, påpeker Heide.