Verdensmester<br/>på hjemmebane

Christer Rødseth i dyp konsentrasjon under Global Chef Challenge.

Christer Rødseth i dyp konsentrasjon under Global Chef Challenge. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

For andre gang er Christer Rødseth (24) fra Aurskog kåret til verdensmester i kokkefag, denne gang som assistent for Christopher Davidsen under Global Chef Challenge i Stavanger.

DEL

– Helt rått! Dette er vanvittig stort. Å vinne VM på hjemmebane er ubeskrivelig, sier Rødseth til Indre dagen derpå.

Stemmen bærer preg av at det ble konsumert litt champagne kvelden før, men det skulle bare mangle. Sent lørdag kveld, under banketten, ble kokk Christopher Davidsen og assistenten Christer Rødseth kåret til vinnere av verdensmesterskapet – foran USA og Hong Kong.

– Selve konkurransen var torsdag, men vinnerne ble ikke kåret før lørdag. Under verdenskongressen for kokker, som VM var en del av, møtte vi på dommerne titt og ofte. De gikk rundt grøten hele tiden for ikke å avsløre noe. Det var fryktelig spennende fram til vårt navn ble ropt opp, forteller Rødseth, som også vant Global Chef Challenge i 2012, da som assistent for Geir Magnus Svae.

Eget lag neste gang

– Dette var siste gang jeg kunne stille som assistent, eller commis som det heter på fagspråket. Aldersgrensen er 25 år. Neste gang stiller jeg mitt eget lag og jeg har allerede fått med meg samarbeidspartnere, sier Rødseth.

– Hva gjør en assistent?

– Alt for at sjefskokken skal kunne jobbe med sitt, uten å bekymre seg for alt rundt. Alt jeg gjør skal være 100 prosent hele tiden, sier aurskogingen.

Kjent navn i verden

– Det er ikke mange 24-åringer som kan skilte med to verdensmesterskap i kokkekunst. Du begynner vel å få et navn også internasjonalt?

– Joda, nettverket vokser stadig. Jeg kjenner folk over hele verden. Mulighetene er store, sier mesterkokken, som startet sin karriere som servitør på Fjøset på hjemstedet Finstadbru.

Åpner restaurant

I november åpner Rødseth egen restaurant i Østbanehallen i Oslo – nå kalt Ø. Samme måned skal han delta i VM for juniorkokkelandslaget i Luxembourg.

– Men aller først skal jeg innvilge meg en uke ferie. De siste ukene har vært veldig hektiske. Blant annet har jeg bodd i Trondheim i to måneder for å øve til mesterskapet, sier Christer Rødseth, som hadde sin nærmeste familie til stede under VM i Stavanger.

Artikkeltags