Gå til sidens hovedinnhold

Underskriftskampanje for å redde ulven

Artikkelen er over 6 år gammel

Bygdefolk for rovdyr ønsker ulven i norsk fauna.

Foreningen Bygdefolk for rovdyr har derfor satt i gang en underskriftkampanje for å bevare ulven i Norge.

Underskriftene skal overleveres statsminister Erna Solberg, klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft og Bernkonvensjonen når den avsluttes.

Målet er langt mer enn 20 000 underskrifter.

Så langt denne vinteren (2013-2014) er det registrert 33-37 helnorske ulver, som kun har tilhold på norsk side av riksgrensen mot Sverige. Disse dyrene utgjør det som omtales som den norske ulvebestanden. I tillegg kommer 32-36 grenseulver, som har tilhold på begge steder av grensen i Norge og Sverige.

Stortinget har bestemt et nasjonalt bestandsmål på tre ulvekull i helnorske revir innenfor forvaltningsområdet for ynglende ulv i Norge hvert år.

Regjeringen vil nå starte arbeidet med et nytt bestandsmål for ulv. Regjeringspartiene Høyre og FrP gitt signaler om at de ønsker å regne grenseulvene inn i det norske bestandsmålet.

Dette misliker Bygdefolk for rovdyr.

- Hvis grenserevirene regnes inn i bestandsmålet, vil bestandsmålet kunne oppnås med grenseulvene, og de helnorske revirene kunne skytes bort. Sammen med lovlig jakt på norsk og svensk side, i tillegg til ulovlig jakt, innebærer dette en katastrofe for ulven i Norge. Vi vil da ende opp med MINDRE ulv enn vi har i dag, og det er nesten ikke mulig. Dette innebærer en utryddelse av ulven i Norge, sier Lars-Erik Lie i Bygdefolk for rovdyr i en pressemelding.

Kommentarer til denne saken