Gå til sidens hovedinnhold

Ulven angrep ved husveggen

Artikkelen er over 8 år gammel

Hunden Vilma sto i hundehuset på Setskog da ulven gikk til angrep.

Stående i bånd utenfor hundehuset sitt, sju–åtte meter fra husveggen, ble dreveren Vilma angrepet av ulv.

– Hun har hatt flaks som lever i dag, sier Silje Roen til Indre Akershus Blad og stryker Vilma kjærlig over ryggen.

For selv om den fire år gamle dreveren er en familiehund, er den mest Siljes. Hun var ikke hjemme på Kolset ved Kolstad på Setskog da ulveangrepet fant sted lørdag kveld. Det var derimot bror Vegard og hans kjæreste Marie Lillelien.

LES OGSÅ: Ulven gikk over 50 mil

– Ikke vanlig bjeffing

Klokka var rundt 22.30 på det som så langt hadde vært en rolig og avslappende kveld for Vegard og Marie, da paret fikk høre ilter bjeffing fra Vilma.

– Det var ikke vanlig bjeffing. Vi trodde det var noen som gikk forbi på veien og gikk bort i stuevinduet for å titte, forteller Roen.

Der var det ingen personer å se. Derimot sto en stor ulv ved siden av blomsterbedet sju-åtte meter fra stuevinduet.

– Først trodde vi det kunne være en husky, men vi fant raskt ut at det var en ulv, sier Lillelien.

LES OGSÅ: Fikk ulvebesøk til frokost

Dype bitt

Da koblet Roen den uvante bjeffingen og dro ut for å se etter hunden. Den møtte ham på trappa, men stakk unna før Roen fikk fatt i den. Da han løp ut på terrassen for å se hvor ulven var, hadde den forflyttet seg noen titalls meter unna og opp i avkjørselen fra veien inn mot Skjeggenes.

– Den sto og tittet på oss, men så fikk den se Vilma og satte avgårde mot den, sier Roen, som brølte og skrek det han maktet. Det fikk ulven til å stoppe før den vinklet og forsvant til skogs.

Da han og Lillelien fikk hunden innendørs, fant de tre dype bitt i bakparten pluss noe mindre rift og klor.

Kom seg løs

– Vilmas redning ble at hun på en mirakuløs måte hadde kommet seg løs fra båndet. Hadde hun ikke gjort det, ville hun neppe vært i live, sier Roen.

Selv om han og familien bor midt i «ulveriket» inne i skogen hadde han ikke trodd at ulven skulle bli så nærgående at den begynte å gå løs på hunder så å si på kjøkkentrappa.

– En lite trivelig opplevelse, konkluderer han nøkternt.

Samtidig legger han ikke skjul på at dersom han hadde hatt tilgang til våpen, ville han brukt det, med henvisning til nødvergeretten.