20 sauer er trolig tatt av ulv i Askim: – Et makabert syn

Makabert: Rovviltkontakt Jan Kåre Lie var sammen med to andre kolleger fra Statens naturoppsyn på stedet der 20 sauer ble angrepet nord i Askim. Her er noen av de drepte dyrene.

Makabert: Rovviltkontakt Jan Kåre Lie var sammen med to andre kolleger fra Statens naturoppsyn på stedet der 20 sauer ble angrepet nord i Askim. Her er noen av de drepte dyrene. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

(Smaalenenes Avis) ASKIM: Rundt 20 sauer er blitt drept eller hardt skadd nord i Askim torsdag kveld. Rovviltkontakt Mats Finne i Statens naturoppsyn (SNO) sier til Smaalenenes Avis at han ble kalt ut i 18-tiden i går kveld, sammen med to andre fra SNO.

– Angrepet skjedde nord i Askim, ned mot Glomma. Døde dyr lå spredt. Flere var skadd og noen måtte avlives, forteller Finne.

Han opplyser at sauene var innenfor gjerde, og sier det er overveiende sannsynlig at det er ulv som står bak. Dette på grunn av skadene sauene er blitt påført.

– Det var et makabert syn å se alle de døde sauene, sier Finne.

Men det var ikke synet av sauene som gjorde sterkest inntrykk på rovviltkontakten.

– Det aller verste var å se hvordan bonden hadde det etter å ha mistet sauene som han hadde et personlig forhold til, sier han.

Var det Hobøl-ulven?

Regionalt rovviltansvarlig for Oslo, Akershus og Østfold, Ida Glemminge i Statens naturoppsyn, sier hun tror det kan ha vært en av de to ulvene i Hobøl-reviret som står bak. Hun sier angrepet skjedde akkurat i ytterkant av reviret.

– Vi fant ikke spor på stedet så vi vet ikke hvordan den kom inn på beitet. Det var et vanlig sauegjerde og den kan ha gått under, hoppet over eller gått via vannveien, sier Glemminge.

Nå skal Statens naturoppsyn rapportere hendelsen inn til rovviltnemnda. Der vil det bli tatt endelig stilling til om rovdyr står bak og utmåles eventuell skadeerstatning.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken