Trenger 160 bøssebærere

Ordfører Mona Mangen (t.v.), aksjonskomitéleder Kristian Wølner og leder Heidi Westbye Nyhus i kulturutvalget oppfordrer til dugnadsinnsats søndag 19. oktober.

Ordfører Mona Mangen (t.v.), aksjonskomitéleder Kristian Wølner og leder Heidi Westbye Nyhus i kulturutvalget oppfordrer til dugnadsinnsats søndag 19. oktober. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Søndag 19. oktober er det nok en gang klart for TV-aksjonen. Aksjonskomiteen i Sørum oppfordrer til søndagstur med bøssa i hånda.

DEL

NRKs TV-aksjon kalles Norges største dugnad. Hvert år går 100.000 personer landet rundt på dørene nest siste søndagen i oktober for å samle inn penger til et godt formål. I år er aksjonsdagen 19. oktober. Kirkens Nødhjelp er tildelt årets TV-aksjon for deres arbeid for å sikre rent vann til over 1 million mennesker.

I Sørum starter arbeidet med å skaffe drøye 160 bøssebærere denne uka. Aksjonsleder Kristian Wølner, ordfører Mona Mangen og leder Heidi Westbye Nyhus for kulturutvalget håper innbyggerne - store som små – blir med på dugnaden denne søndagen.

– Vi drømmer om 200 bøssebærere. Da hadde alle fått kortere ruter. Folk i dag verner om sin private tid, men jeg håper folk kan avsette to timer denne søndagen for å samle inn penger til en meget god sak, sier Wølner til Indre Akershus Blad.

Sørum har delt opp kommunen i fire deler denne søndagen: Blaker (Haugtun skole), Sørumsand (Bingsfoss ungdomsskole), Lørenfallet (Sørum skole) og Frogner (Frogner misjonssenter). Komiteen gjør sitt ytterste for at folk skal kunne samle inn penger i sitt nærmiljø.

– Dette er en gylden anledning til å ta med familien eller en venn på søndagstur, sier Nyhus.

– Pengene kommer fram

Ordfører Mona Mangen (Ap) har ved flere anledninger gått med bøsse under TV-aksjonen. Godt humør, hyggelige mennesker og en god samtale er positive sider med innsamlingsaksjonen.

– Jeg har vært så heldig at jeg har fått gå i mitt eget nabolag. Det er veldig trivelig og bøssebærerne blir tatt godt imot. I tillegg er folk veldig gavmilde.

Aksjonskomiteen mener årets formål bør være enkelt for folk å stille seg bak.

– For oss nordmenn er rent drikkevann fra springen en selvfølge. Slik er det ikke andre steder i verden. Kvinner og barn kan bruke mellom åtte og ti timer hver dag for å hente vann til familien. Tid barn kunne brukt til skolegang og kvinner til en utdannelse og jobb. Urent vann gjør også mennesker syke. Kirkens Nødhjelp er blant organisasjonene som har vist at tiltak hjelper og at pengene faktisk kommer fram dit de skal, sier Nyhus.

Ringer bedrifter

Torsdag 16. oktober kaster kommunen seg også på ringedugnaden til lokale bedrifter. Noen av kommunens næringslivsledere stiller sammen med ordfører Mangen opp og ringer rundt til andre bedrifter i kommunen for å samle inn penger til TV-aksjonen.

Vil du bli bøssebærer? Meld deg på hos www.blimed.no eller til Synnøve Sameien i Sørum kommune.

Artikkeltags