Hemnesingen Richard Bjørnstad etablerte seg i startoppstillingen til Aurskog-Høland Fotballklubbs 4. divisjonslag denne sesongen. Den offensive venstrebacken var i storform og var meget god i 1. omgang mot serieleder Skjetten mandag kveld.

Så smalt det.

– Jeg husker at jeg fikk en litt dårlig touch og at det ble en 50/50-duell. Jeg gikk inn for å vinne ballen, men Skjetten-

spilleren kom inn med stor fart og kraft, sier Dalsroa-karen til Indre Akershus Blad.

Adrenalinet slo inn

Skjetten-backen traff ballen klokkerent, men feide med seg Bjørnstad i samme bevegelse. Lyden fra smellet i høyrebeinet ga grøsninger hos publikum rundt banen.

– Han fullførte taklingen og jeg kjente at det smalt. Jeg har aldri brukket noe før og i sekundene etter smellen kjente jeg ikke bruddene, men skjønte at noe ikke var som det burde. Jeg hadde ikke så fryktelig vondt heller. Sjokket og adrenalinet bidro nok til det, forteller venstrebacken.

«Rene» brudd

Smertene kom først for alvor i bilen på vei til Ahus. Etter røntgen fikk han den foreløpige fasiten fra en lege ved sykehuset: Ett brudd på skinnbeinet og to i leggbeinet.

– Heldigvis ble verken kne eller ankel skadet. Bruddene er «rene». Det betyr at jeg slipper operasjon. Forhåpentligvis gror bruddene godt. Da kan jeg starte opptreningen etter hvert og satse mot en ny sesong neste år. Denne sesongen er over. Det er fryktelig kjipt. Det er nesten verre at jeg ikke kan spille fotball på lenge enn at jeg har brukket beinet, sier AHFK-spilleren.

Takker for hilsener

Nå ligger han på sofaen hjemme i Dalsroa i Søndre Høland med gips fra tå til øverst på låret.

– Om noen uker skal jeg bare ha gips på leggen. Da blir det litt enklere å fungere i hverdagen. Nå er jeg avhengig av andre. Jeg er glad broren min har ferie denne uka, sier Bjørnstad.

Siden episoden skjedde mandag kveld har det unge talentet fått en rekke hilsninger.

– Både på Facebook og på tekstmeldinger har familie, lagkamerater, venner og andre ønsket meg god bedring. Det setter jeg ufattelig stor pris på. Det er en stor motivasjonsfaktor i arbeidet jeg står foran, sier Richard Bjørnstad.

Han er fast bestemt på å være seriøs i opptreninsgsfasen og å komme tilbake på banen så fort som mulig.

– Jeg er veldig motivert. Framover skal jeg støtte laget fra sidelinja. Jeg er lettet over at taklingen ikke ødela hele fotballkarrieren, sier 18-åringen.

Skjetten-spilleren fikk ikke kort etter taklingen. Mange har i ettertid ment at utvisning burde vært på sin plass.

– Veldig vanskelig for meg å si. Jeg vil ikke vurdere det, sier Richard Bjørnstad.