– Think flagger ut

Think-produksjonen i Aurskog kan være over.

Think-produksjonen i Aurskog kan være over. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Norske og utenlandske investorer skal stå klare med kapital for å flytte elbilproduksjonen ut av Norge.

DEL

En gruppe norske og utenlandske investorer jobber i disse dager på spreng for å bevare selskapet. Fra norsk side skal Alf Bjørset, Reidar Langmo og Stein Erik Hagen ha sagt seg villig til å gå inn med kapital i redningsaksjonen. Planen er ikke endelig vedtatt, men etter det VG erfarer skal de viktigste grepene være klare.

Produksjon til Finland?

Ifølge VG flyttes produksjonen av selve bilen til Finland. Det er en del av avtalen at det finske selskapet Valmet deltar i emisjonen, sammen med den amerikanske batteriprodusenten EnerDel. I første omgang bevares utvikling og design i Norge, men kilder i investormiljøet sier til VG at det på sikt er sannsynlig at også disse delene vil bli flyttet ut av landet.

Pressekontakt Katinka von der Lippe i Think vil ikke kommentere planene:

– Vi er inne i en prosess med gjeldsforhandlinger, og kan derfor ikke bekrefte eller avkrefte forhold rundt dette, sier hun.

Til skifteretten i morgen

Heller ikke de ansattes styrerepresentant i Think, Harald Bogstad, ønsker å kommentere den redningsaksjonen som nå er igangsatt eller planene om å flytte produksjonen til Finland.

– Jeg har ingen kommentar til dette ennå. Think skal i skifteretten i morgen, og der kan alt skje. Det er flere aktuelle scenarier, sier Bogstad til Indre Akershus Blad.

Selskapet trenger 300 millioner kroner før de eventuelt kan gjenoppta produksjonen. Bogstad sier at Think fortsatt er optimistiske med sikte på å finne en løsning på gjeldsforhandlingene. Bakgrunnen for optimismen er blant annet at det er oppnådd tilstrekkelig aksept blant selskapets kreditorer for en gjeldssanering.

– Med kreditorenes aksept for en gjeldsordning blir det enklere å komme i mål. Gjeldsordningen er grunnlaget for å få investorer med på ny finansiering av selskapet, sa styreleder Svein Sigurd Jacobsen tidlig i august.

Artikkeltags