Starter strikkekafé

Oddrun Øien (t.v.) og Berit Hønsen i Høland Husflidslag Bjørkelangen ønsker tirsdag velkommen til strikkekafé i kafeen ved Kjelle videregående skole.

Oddrun Øien (t.v.) og Berit Hønsen i Høland Husflidslag Bjørkelangen ønsker tirsdag velkommen til strikkekafé i kafeen ved Kjelle videregående skole. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Tirsdag starter Høland Husflidslag Bjørkelangen strikke­kafé i Kjelle videre- gående skoles kafé.

DEL

Strikkekafeen vil arrangeres på dagtid over tre timer, og er åpen for folk i alle aldre og for begge kjønn.

– Vil veilede

– Innimellom vil vi ha bestemte temaer og det vil bestandig være en representant fra husflidslaget til å veilede og hjelpe deltakerne. Vi vil også være åpne for innspill til temaer fra deltakerne, sier leder Berit Hønsen i Høland Husflidslag Bjørkelangen til Indre Akershus Blad.

Frekvensen på strikkekafeen blir den første og tredje tirsdagen hver måned.

Damene i husflidslaget er opptatt av å føre faget videre til yngre generasjoner og har merket seg at strikking har kommet på moten igjen de siste årene.

– Mødre som er hjemme med barna må gjerne komme hit, likedan elever fra Kjelle videregående, såvel som voksne som av forskjellige grunner er hjemme på dagtid, påpeker Oddrun Øien i husflidslaget.

Sosialt og faglig miljø

Tanken er å stresse ned i et rolig miljø, med anledning til å treffe likesinnede og ha muligheten til å kjøpe seg en matbit og noe å drikke.

– Det er ikke spiseplikt, dette er bare et tilbud for de som vil benytte seg av det, påpeker Hønsen.

Husflidslaget har nå rundt 60 medlemmer, der de fleste er voksne damer, men laget har også ei barnegruppe med 15-20 medlemmer.

– Vi håper selvfølgelig også å kunne verve medlemmer gjennom strikkekafeen. Det blir spennende å se hvor mange som kommer, sier damene avslutningsvis.

Artikkeltags