Godvær på vei: – Kan bli 25 grader til helga

FINVÆR: Bildet viser totalnedbør fra torsdag klokken 20 til lørdag klokken 20, da det i prinsippet blir tørt over store deler av Sør-Norge i tre døgn.

FINVÆR: Bildet viser totalnedbør fra torsdag klokken 20 til lørdag klokken 20, da det i prinsippet blir tørt over store deler av Sør-Norge i tre døgn. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Meteorologene varsler tre dager med herlig sommervær i Sør-Norge.

DEL

(Smaalenenes Avis) 8 uker Smaalenenes Avis + til kun 99,- Bestill her!

[Nettavisen:] I helga har det vært sydentemperaturer i Nord-Norge, mens det i Sør-Norge har vært ustabilt vær med torden og nedbør.

Denne uka starter på samme måte i sør, mens det i nord blir kjøligere.

– I Sør-Norge blir det spredte regnbyger mandag og tirsdag, men fra onsdag av får vi en mer nordvestlig vind – og da tørker det opp, forteller meteorolog Stig-Arild Fagerli ved Storm Geo til Nettavisen.

- Lørdag blir varmest

Dermed ligger det an til noen dager med herlig sommervær i sør fra midten av uka.

– Det ser ganske bra ut, og det holder seg på den samme måten fram til lørdag kveld, da vi får et bygesystem inn mot Sørlandet, sier Fagerli.

Temperaturene vil ligge mellom 15-20 grader i Sør-Norge utover uka, men mot helga vil temperaturene passere 20-tallet.

– Lørdag blir varmest. Det kan nærme seg 25 grader lengst sør på Østlandet og på østlige deler av Sørlandet, men det markerer også slutten på det fine været, sier meteorologen.

Når vi kommer til søndag morgen blir det ustabilt vær i hele Sør-Norge, inkludert Trøndelag. Det blir mer skyer, og nedbør mange steder.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken