– Slett eposten med en gang

SPAM: Slik ser eposten som flere har mottatt i dag. Sikkerhetsansvarlig i Lillestrømbanken anbefaler alle å slette eposten.

SPAM: Slik ser eposten som flere har mottatt i dag. Sikkerhetsansvarlig i Lillestrømbanken anbefaler alle å slette eposten.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det sendes nå rundt en spam mail som oppfordrer mottakerne til å legge inn ny kontoinformasjon ved hjelp av en link i eposten. Slett eposten med en gang, er ekspertenes råd.

DEL

Slik starter eposten som flere nordmenn har mottatt i dag:

«Kjaere kunde, som en utvidet sikkerhetsrutine vil vi ikke lenger stotte trykte kodekort fra 1. desember 2014, og derfor har vi midlertidig deaktivert kontoen din. For a aktivere den igjen og fortsatt bruke det trykte kodekortet, ma du folge trinnene nedenfor.

1. Klikk pa koblingen nedenfor.

2. Fyll ut feltene (alle ma fylles ut).

3. Last opp et bilde eller en skannet versjon av kodekortet. Kodene ma vises (pakrevd).»

Advarer

På hjemmesidene til BankID advares det nå mot svindelforsøket:

«Mange har mottatt en e-post som skal være fra BankID i dag. Det er et svindelforsøk og kunder bør kaste e-posten.Kunder blir bedt om å ta kopi av sitt kodekort på papir og sende informasjon via en lenke. Dette er et svindelforsøk og kunder bør legge e-posten med det samme. BankID Norge vil ikke sende e-post til kunder for å be om opplysninger på denne måten. Mange har oppdaget dette og varslet oss. Takk for det.», skriver de.

– Slett mailen

Sikkerhetsansvarlig i Lillestrømbanken, Tina Svensson Grønlund, anbefaler alle som har fått eposten om å slette den med en gang.

– Dette er en typisk spam mail som florerer. Mitt råd er å slette eposten umiddelbart, sier Grønlund før hun fortsetter:

– Aldri trykk på linken, og oppgi aldri personlig informasjon når du mottar slike eposter. Banker i Norge vil aldri finne på å sende ut en epost hvor de ber deg oppgi kontoinformasjon.

– Tar dette videre

Grønlund, som selv har sett den omtalte eposten, forklarer at hun vil ta det videre til IT medarbeiderne i Lillestrømbanken.

– Jeg sender eposten videre internt, så får vi se om vi får gjort noe med dette, sier hun.

Artikkeltags