På kvelden fant en av ulvesporerne dekkene på bilen sin skåret opp.
Samtidig var det stor trafikk i området.
Deretter har kun en av de to ulvene som oppholdt seg i området blitt sporet.
– Vi er orientert om det som kan ha skjedd, og jobber med saken, sier fauna- og miljøkoordinator ved Hedmark politidistrikt, Knut Mæhlen til Indre Akershus Blad.
Han ser det ikke som usannsynlig at ulven kan ha blitt skutt.
Mæhlen kan fortelle at politiet har innhentet tips og opplysninger som de jobber etter.
– Det er tale om både bilnummer og navn på personer som skal ha vært i området på den aktuelle tiden. Disse vil nå bli sjekket opp for å se om vi kan finne en tråd i saken, opplyser Mæhlen.
Dette er hva som skal ha skjedd:
- Fredag kveld 28. mars ble dekkene på en bil tilhørende en av personene fra Høgskolen i Hedmark, som drev sporing av ulveparet, skåret opp.
- Samme kveld og natt ble det registrert uvanlig stor menneskelig aktivitet i sporingsområdet.
– Den påfølgende dag viste spor i snøen at personer hadde vært på sprang etter ulvetispa, samt andre spor som tydet på at folk hadde postert langs veiene i området over lengre tid. Dagen etter fant vi ikke spor etter noen av ulvene, men fikk telefoner fra tre aviser i området som ønsket kommentar til ryktet om at tispa var skutt. Samtidig opphørte menneskelig aktivitet i skogen fullstendig, sier ulveforsker Petter Wabakken.
- Først to dager etterpå fant forskerne igjen ulvespor. Men da etter kun ett dyr.
- Samme dag fikk Indre Akershus Blad et anonymt tips om at det var skutt ulv i området.
I ferd med å etablere revir
Kun to ganger tidligere i løpet av 30 år, har forskere/sporere opplevd å få skåret i filler dekk på bilene sine.
– I det ene tilfellet skjedde det i forbindelse med det som senere er fastslått som ulovlig ulvejakt, sier Wabakken.
Han utelukker at ulvetispa kan ha strøket ut av området på videre vandring.
– I dagene før vi mistet sporet etter ulven, hadde vi sporet paret i tilsammen seks mil innenfor et område på 10 x 10 kilometer. Sporene fortalte om et nyetablert par med tette bånd som var i ferd med finne seg et revir, forteller Petter Wabakken.
Politiet orientert
Jan Huseklepp Wilberg i Statens naturoppsyn (SNO), kan fortelle at mistanken om ulovlig jakt er stor, selv om det foeløpig ikke finnes noe konkrete ting som bekrefter dette.
Wilberg var siste gang i området på nysnøen for ei drøy uke siden.
Også da fant han ulvespor, men stadig etter kun et enslig dyr. Skogområdene i Eidskog, Nes og Aurskog-Høland har etter hvert fått rykte på seg for å være en ondskapens akse når det gjelder ulovlig ulvejakt.
Wilberg er ikke villig til å gi en så sterk karakteristikk av området, men mener det er åpenlyst at det har hendt ting her tidligere.
– Det vi i SNO har å holde oss til når det gjelder omfanget av ulovlig jakt, er Skandulvs nylig publiserte rapport. I den fremgår det at dette området peker seg ut som et sted hvor det har skjedd mye ulovlig jakt.