Ønsker åtte etasjers bygg i sentrum

Bjørkelangen Næringsforening og leder Carl Fredrik Havnås mener det burde bygges i høyden i Bjørkelangen sentrum.

Bjørkelangen Næringsforening og leder Carl Fredrik Havnås mener det burde bygges i høyden i Bjørkelangen sentrum. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Næringsforening med offensive tanker.

DEL

– I årene framover må Bjørkelangen sentrum fortettes og det burde bygges høyere, sier leder Carl Fredrik Havnås i Bjørkelangen Næringsforening.

Arbeidet med sentrumsplanen for Bjørkelangen skrider fram. Bjørkelangen Næringsforening har engasjert seg i arbeidet og har klare planer om hvordan sentrum bør utvikles framover.

– Fortetting er et sentralt stikkord. Vi ønsker å legge til rette for økt detaljhandel og næring i sentrum. Vi må for all del unngå at sentrum flyttes igjen. Handelstilbudet og offentlige funksjoner er samlet innenfor et avgrenset område, akkurat slik forskning viser at det bør være. Vi mener dagens sentrum ikke bør utvides i areal, men styrkes innenfor et begrenset området, sier leder Carl Fredrik Havnås i Bjørkelangen Næringsforening til Indre Akershus Blad.

Videre er næringsforeningen glad for at bilbasert handel får utvikle seg på Bliksrud.

– På den måten gjør vi oss også attraktive for bransjer som krever større plass, sier Havnås.

Opp i høyden

Han understreker at det er lagt ned store midler av mange private aktører for å utvikle Bjørkelangen sentrum. For å oppnå økt handel og enda mer liv i sentrum, mener Havnås at eierne av sentrumseiendommene må kunne utvides i høyden i årene framover.

– Handelstilbud i 1. etasje, kontorer i etasjene over og leiligheter på toppen er en god utnyttelse av bygg i sentrum og en trend vi bare vil se mer av i årene som kommer. «Bisonbygget» var banebrytende i så måte og senere har flere bygg kommet etter, sier Havnås.

– Seks til åtte etasjer

Også på boligfronten mener Bjørkelangen Næringsforening at blikket må løftes mot himmelen.

– Vi mener det kan bygges opp mot seks til åtte etasjer høye leilighetsbygg på tilbaketrukne områder. I forslaget til sentrumsplan er det gjort utredninger av sol-/skyggeforhold ved bygging av høye leilighetsbygg i Bjørkelangen Park – som for øvrig er et meget flott prosjekt. Vi ønsker høyere leilighetsbygg velkommen i områder der konsekvensene er små for naboene, sier Havnås.

Arealplanlegger Tessa Barnett i Aurskog-Høland kommune forteller at det kom inn 26 innspill til sentrumsplanen da den var ute til høring.

– Det er vi veldig fornøyd med. Mange av innspillene tar vi med oss videre. I disse dager jobber vi med å få de inn i planen, sier hun.

– Når skal planen vedtas?

– I løpet av høsten, sier hun.

Artikkeltags