Gå til sidens hovedinnhold

Om 100 dager åpner Spa-hotellet

Artikkelen er over 13 år gammel

I dag er det 100 dager til eventyrhotellet i villmarka, Zen Resort & Spa på Rømskog, åpner sine dører.

For øyeblikket er stedet en yrende maurtue av anleggsarbeidere.

Det totale kaos for menigmann, men et organisert sådan for de involverte.

Daglig leder Lisbeth Pettersen er krystallklar;

– Her går framdriften etter programmet.

Yrende maurtue

– Neida, her kommer vi til å holde på til jul, kontrer Morten Stokkebekk fra Moe, leder for elektrikerteamet på ti personer fra Seko Elektro, med ertende blikk og adresse til den daglige leder.

Tonen og stemningen er god, både mellom de 70-80 ansatte som til en hver tid er i gang med byggeprosessen og gründerne bak det unike prosjektet.

– Nattesøvnen er god. Jeg har full tillit til byggeleder Gjermund Nilsen og Larsen Entreprenør om at tidsskjemaet skal holde, sier Lisbeth Pettersen der hun guider Indre Akershus Blad gjennom det 4.400 kvadratmeter store bygget.

– Er det ikke fantastisk? Tenk å våkne til denne utsikten, eller sitte her å se kveldssola går ned, sier hun, boblende av entusiasme etter at vi har svingt innom et av de 40 rommene, de aller fleste med utsikt over Vortungen.

Dojo siste tilskudd

– Økonomisk er dere også i rute?

– Nei, budsjettet har vært utvidet mer enn en gang. De første kalkylene lå på et bygg med 20 rom til 80 millioner. I dag er vi oppe i 40 rom til en pris av 140 millioner, etter at vi bestemte at vi også bygger en dojo. Men det er bevisste avgjørelser som ligger bak.

Den nevnte dojoen er en treningshall beregnet på bueskyting, østens kampsporter og meditasjon, der gulvet vil bestå av 5,5 centimeter tykke halmmatter.

–Hva med ansettelsesprosessen?

– For øyeblikket er vi oppe i 15, som er det antallet vi skal starte med. Halvparten av disse er lokale. Selv om vi i utgangspunktet ønsker flest mulig fra Rømskog og nærområdene, er det til syvende og sist kvalifikasjonene som er avgjørende. Men vi har fått de kompetansepersoner vi ønsker, både blant de lokale og de utenfra.

– Hva med lokale underleverandører av varer og tjenester?

– Også der har vi inngått avtaler, blant annet om levering av bær, sopp og fisk til vårt økologiske kjøkken, sier Pettersen til Indre Akershus Blad.

– Lære å leve i nuet

– Dette blir et hotell utenfor allfarvei. Spa-tilbud har poppet opp på annethvert hotell. Rene spahoteller er det også massevis å velge i, ikke minst utenlands for reiseglade nordmenn. Hva er suksessfaktoren for dette hotellet?

– Blant annet det du nevnte om beliggenheten, ved et vann midt inne i milevide skoger, men likevel bare halvannen times kjøring fra Oslo og Gardermoen. I tillegg blir vi Norges grønneste spa-resort med full kildesortering og kompostering av matavfall. Vi ønsker ikke å bli en spa-maskin, men et unikt sted for avslapning, hvor du kan lære deg å få det godt med deg selv. Zen-filosofien, som hotellkonseptet bygger på, handler om å leve i nuet, å ta vare på oss selv og finne lykken ved å være menneske. Vi legger også opp til å være et grønt hotell med fokus på miljø og økologi i alle ledd.

– Og fra høsten av blir du rømsjing?

– Det blir nok til og fra. Vi har leid et hus nede i bygda i første omgang, så får tiden vise. Men at jeg kommer til å tilbringe mye tid her oppe, er hevet over tvil.