Ny prest innsatt på Bjørkelangen

Eiliv Andreas Larssen, ny sogneprest for Bjørkelangen og Setskog, talte for en fullsatt Bjørkelangen kirke under sin første gudstjeneste.

Eiliv Andreas Larssen, ny sogneprest for Bjørkelangen og Setskog, talte for en fullsatt Bjørkelangen kirke under sin første gudstjeneste. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Kirka var nesten fylt til randen da sogneprest Eiliv Andreas Larssen holdt sin aller første gudstjeneste.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

I sin første gudstjeneste ble den nyansatte sognepresten nærmest kastet rett inn i menighetens hverdag, med både dåp og konfirmantpresentasjon.

Sognepresten så ut til å stortrives i Bjørkelangen kirke, og ble godt mottatt.

– Jeg er glad for å være her, og glad for å komme i gang. Mitt førsteinntrykk er udelt positivt, sa Larssen til forsamlingen.

I gudstjenesten leste menighetsrådsleder Toril Gulbrandsen biskop Helga Haugland Byfugliens kallsbrev, der menigheten ble oppfordret til å ta sin nye prest godt imot, og be for ham.

Prost Liv Berg Krohn-Hansen var med under gudstjenesten, og ønsket den nye sognepresten hjertelig velkommen.

– Kjære Eiliv sogneprest. Jeg håper din tjeneste kan bidra til at menneskene her i kommunen får et glimt av Guds godhet, sa Krohn-Hansen i sin hilsen.

Søndagens prekentekst var hentet fra Salme 116, versene 12-16.

– Selv om ditt liv ikke er optimalt godt, er det viktig å se enkle ting å takke for og være glade for, sa sognepresten i sin preken.

I gudstjenesten medvirket også Bjørkelangen kirkekor, under ledelse av organist Wenche Aamodt.

Etter gudstjenesten var menigheten samlet til kirkekaffe på bedehuset.

Artikkeltags