Snø og regn denne uka: – trafikalt kan det bli trøblete

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter noen kalde, klare dager er det igjen ventet både snø og regn utover i uka.

DEL

(Smaalenenes Avis) Det opplyser statsmeteorolog Espen Biseth Granan mandag formiddag, ifølge Østlandets Blad.

– I dag er det stort sett bare finvær og greie forhold, og slik vil det nok i stor grad holde seg i morgen også, sier han.

I morgen ettermiddag og kveld vil det imidlertid skye til.

– Sent tirsdag og natt til onsdag kommer det inn nedbør. I første omgang vil det komme som snø, og så vil det etter hvert gå over til regn. Det kommer en del varmluft. Temperaturene vil stige ganske bra natt til torsdag og torsdag, og nedbøren går over fra snø til regn. Det kan gi litt utfordringer i trafikken, og det kan bli litt frysende regn. Trafikalt kan det bli trøblete sent onsdag og torsdag, sier han.

Det er litt uklart hvor mye snø som vil falle, og det vil også variere fra sted. Trolig er det områdene som ligger litt inn fra kysten som får størst problemer, mens temperaturene vil holde seg litt høyere ved kysten.

– Jeg tenker at det fort kan bli en ti-femten centimeter snø. Men det er litt usikkert. Og så kommer det en del regn, og det vil også bli en del millimeter utav det.

Det er ventet forholdsvis sammenhengende nedbør fra sent tirsdag til torsdag.

– Hovedtrekkene vil nok gi seg i løpet av torsdag kveld. Fredag til søndag får vi inn litt kaldere luft igjen, og det blir nok mest opphold. Temperaturene vil gå ned igjen, og vi havner fort på rundt null grader, sier han.

LES OGSÅ: Politiet: – Sladder du på glatta ryker lappen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken