- Mange skader kunne vært unngått

Rikke Munk har tidligere vært fysioterapeut og fysisk trener for Rælingens 1. divisjonsdamer i håndball. Hun har tatt en master i idrettsfysioterapi ved Norges Idrettshøgskole og er klar for å benytte det i praksisen sin ved Trento Helse Aurskog.

Rikke Munk har tidligere vært fysioterapeut og fysisk trener for Rælingens 1. divisjonsdamer i håndball. Hun har tatt en master i idrettsfysioterapi ved Norges Idrettshøgskole og er klar for å benytte det i praksisen sin ved Trento Helse Aurskog. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Fysioterapeut Rikke Munk ved Trento Helse har tatt en master i idrettsfysioterapi ved Norges Idrettshøgskole. Nå gleder hun seg til å praktisere det i nærmiljøet.

DEL

Hun var ferdigutdannet i 2013, men gikk rett ut i fødselspermisjon, og har således ikke kunnet dra nytte av utdanningen i jobben før hun var i gang igjen etter permisjonen i høst.

Hun var ferdig utdannet fysioterapeut i 2008, og er ansatt i 50 prosents stilling hos Trento og som forskningskoordinator på ryggprosjektet BACE ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

I tillegg er hun medieansvarlig for Faggruppen for idrettsfysioterapis Twitter-konto. Det er altså ingen tvil om at Rikke gløder for å hjelpe idrettsfolk med skader.

– Det er viktig å påpeke at det ikke kun er toppidrettsutøvere jeg kan hjelpe. Det er jo flest av de som bedriver breddeidrett, og jo raskere en behandler en idrettsskade, desto raskere blir en frisk igjen, sier Munk til indre.no.

Hun har dessuten andre meritter på CV-en også:

Tre års erfaring som fysioterapeut og fysisk trener for Rælingens 1. divisjonsdamer i håndball, erfaring fra skulderprosjektet «preventing overuse shoulder injuries among elite handball players» ved Senter for idrettsskadeforskning og erfaring fra korsbåndsprosjektet ved Senter for idrettsskadeforskning, spisset mot håndball og fotball.

Munk har også avholdt kurs om forebygging av idrettsskader i regi av senter for idrettsskadeforskning.

– Jeg har dessuten utarbeidet en modul om idrettsskader og skadeforebygging til Trener 2-utdanning innen motorsport. Det var veldig spennende, fordi det var en sport jeg kjente lite til på forhånd. Mange motorsportgrener krever sterk fysikk, understreker Munk.

Skadeforebygging

Hun er like opptatt av skadeforebyggende og prestasjonsfremmende trening som skadebehandling.

– Gjennom min arbeids hverdag ved Trento Helse, ser jeg at en vesentlig andel av skadene kunne vært unngått med optimal basistrening. Dette ønsker jeg å gjøre noe med.

Munk driver ikke tilskuddsbasert, men understreker at det ofte er lange køer hos fysioterapeuter som driver med tilskudd.

– Jeg har ingen venteliste, og det kan være verdt å spandere på seg behandlingen hvis du ønsker å bli bra så fort som mulig.

Kurser lokale idrettslag

Rikke Munk ønsker å komme i kontakt med lokale idrettslag for å holde foredrag/kurs om skadeforebygging.

– I starten av oktober skal jeg holde et kurs for AFSK-håndballen om skadeforebygging og taping, forteller Rikke.

Hun presiserer at hun kan holde foredrag for hele idrettslag eller for de ulike gruppene, uavhengig av hva slags idrett som bedrives.

– Jeg tilbyr praktisk og teoretisk undervisning om skadeforebyggende trening, styrketrening, akutt skadebehandling og enkle tapeteknikker. I tillegg har jeg anledning til å ta inn utøvere for individuell undersøkelse og behandlig på Trento Helse Aurskog.

Munk er fra før foredragsholder ved Senter for idrettsskadeforskning og har også holdt foredrag om skadeforebygging, styrketrening, spensttrening, kondisjonsstrening og taping for håndballag.

– Det er bare å ta kontakt dersom noe av dette høres interessant ut, er Munks henstilling til lokale idrettsledere.

Artikkeltags