«Livsfarlige» tivolihengere uten bremser er søkk borte

BORTE VEKK: Kontrolleder Bjørn Uno Rogneby i Statens vegvesen er nå på jakt etter det han mener er livsfarlige tivolihengere som forsvant natt til tirsdag. FOTO: VIDAR SANDNES

BORTE VEKK: Kontrolleder Bjørn Uno Rogneby i Statens vegvesen er nå på jakt etter det han mener er livsfarlige tivolihengere som forsvant natt til tirsdag. FOTO: VIDAR SANDNES

Artikkelen er over 4 år gammel

I løpet av natta har noen hentet tivolihengerne som grunnet manglende bremser og elendige dekk var ilagt bruksforbud av Statens vegvesen.

DEL

– Dette er ikke bra. Disse tilhengerne skal ikke være på veien i det hele tatt i den tilstanden de er i, sier kontrolleder Bjørn Uno Rogneby i Statens vegvesen til rb.no.

Søndag karakteriserte han de tre tivolihengerne som ble stoppet i en kontroll på E16, som «livsfarlige». De manglet bremser og hadde utslitte dekk.

Derfor ble hengerne ilagt kjøreforbud og parkert ved trafikkstasjonen på Jessheim.

Måtte godkjennes

For å få bruke hengerne igjen ble eierne pålagt å rette opp i alle manglene, og vise dette til Statens vegvesen.

Men natt til tirsdag forsvant alle tre hengerne sporløst.

– De stod her seint mandag kveld, men da vi kom tilbake tirsdag morgen var alle borte. De er på veien mest trolig uten bremser og med veldig dårlige dekk. Avtalen var at manglene skulle utbedres og at vi skulle se på og godkjenne hengerne før de ble tatt i bruk. Jeg regner med at de ikke er reparert i løpet av natta, sier Rogneby.

Falske skilter

Det var ikke bare tekniske mangler som var problemet med hengerne.

– De svenske skiltene som var satt på stemte ikke overens med chassisnumrene. Vi har derfor anmeldt firmaet som eier hengerne for kjøring med falske kjennemerker og uten bremser, sier Rogneby.

Ønsker tips

Nå ber veivesenet om publikums hjelp til å finne og få stanset farkostene.

– Hengerne er jo ganske spesielle å se på, så de kan bli lagt merke til. Dersom noen observerer dem håper vi å få tips om dette, sier Rogneby.

– Har dere opplevd tidligere at biler eller hengere dere har ilagt kjøreforbud forsvinner slik?

– Det hender fra tid til annen at noen stikker av. Det jobbes med å få ordninger med hjullåser, men foreløpig har vi ikke utstyr til dette, forklarer kontrollederen.

Artikkeltags