Da kommer den svenske rovdyrjegeren Robert Salomonsson og heltidsjeger Kristoffer Clausen fra Blaker til Bjørkelangen videregående skole med foredrag og filmklipp. Salomonsson er Sveriges mest kjente rovdyrjeger og har laget flere filmer om bjørn og gaupejakt i Norden med sine hunder.

I løpet av 2013 presterte han å skyte den største gaupa som er registret skutt i Norden noengang, 34 kilo, og i tillegg den største bjørnen som noengang er skutt, 350 kilo.

– Jeg vil mene at det ikke er helt tilfeldig at det er han som endte med å gjøre dette da Robert er den som per dags dato har skutt flest gauper og bjørner i Norden. Dette til tross for at han kun er 30 år gammel, sier Kristoffer Clausen fra Blaker, heltidsjeger og Norges største jaktfilmprodusent.

– Jeg kommer til å vise film og snakke om revejakt med hunder og lokkejakt på rev i tillegg til jakt på bjørn, gaupe og puma i Canada, sier han.

Robert Salomonsson vil ta for seg bjørn og gaupejakt i Norden og begge vil snakke om forskjellen på rovdyrjakten i Norden og Canada.

– Det vil blant annet bli vist en rekke nye upubliserte filmklipp med flere lokale jegere som Lars Grasmo og Ole Mathias Fjeldskogen i aksjon.