Klar for enduro-NM

NMK Aurskog-Hølands Kjetil Gundersen fotografert i verkstedet sitt på Lierfoss. Lørdag kjører han for NM-gull på hjemmebane.

NMK Aurskog-Hølands Kjetil Gundersen fotografert i verkstedet sitt på Lierfoss. Lørdag kjører han for NM-gull på hjemmebane. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Lørdag arrangerer NMK Aurskog-Høland og Rømskog IL i fellesskap årets NM i enduro. Med lokale favoritter i både dame og herreklassen.

DEL

Et enduro-NM er motorsyklens motstykke til rally-NM. Førerne skal gjennom en rekke spesialprøver, bundet sammen med transportetapper.

– Dette blir tidenes motorsykkelarrangement på Bjørkelangen, sier løpsleder og alltid like entusiastiske Hans Kristian Bernhus. Arrangøren har nemlig lagt en av spesialprøvene, eller fartsetappene, til jordene mellom Kjelle videre-gående skole og Eidsverket. De andre kjøres fra Eksismoa.

Publikumsetappe

– Kjelle videregående skole er en glimrende samarbeidspartner under dette mesterskapet. I tillegg til å stille jordene til disposisjon for oss, er både sekretariat, depot og garderober lagt til skolen. Her vil også medalje- og premieutdelingen foregå utpå lørdagsettermiddagen, kan Bernhus fortelle.

– Men hvilke utfordringer gir et flatt jorde, som på Kjelle, disse kjørerne?

– De skal få nok å bryne seg på. Vi kommer til å bygge opp kunstig hindre som vil gjøre etappen krevende nok. Og ikke minst publikumsvennlig. For det er denne etappen som blir mesterskapets publikums-etappe, sier Bernhus, som håper at bygdefolket kjenner sin besøkelsestid og overværer mesterskapet, der det er lokale gull- og medaljefavoritter i tre av klassene.

Lokale gullfavoritter

Kjetil Gundersen har det kanskje største favorittrykket i mennenes seniorklasse, og viste glitrende form da han vant den svenske enduroklassikeren Ränslettloppet for halvannen uke siden.

Men med en ringrev som Pål Anders Ullevålseter ved siden av seg på startstreken, blir det ingen parademarsj mot en NM- tittel.

Enda større favoritt er samboer, og den ferske vinner av Aurskog-Høland kommunes idrettspris for 2013, Katrine Rye-Holmbo, i dameklassen, mens junioren Christian Presterud fra Aurskog har kapasitet til å sloss om edle medaljer i sin klasse, i tillegg til en rekke andre lokale mosjonister/førere.

Klubbens Christian Ilidi må stå over NM grunnet skade.

– Et arrangement som dette, er en stor og krevende oppgave.

– Det ville bli for omfattende for NMK Aurskog-Høland å stå for det alene. Derfor har vi fått med Rømskog ILs motorsportgruppe som samarbeidspartner, forteller Hans Kristian Bernhus, som vil ha et 100-talls funksjonærer i sving mesterskapsdagen.

Artikkeltags