Kan begynne <br/>å lære italiensk

Johan Hoel fra Sørum leverer varene i skisporet.

Johan Hoel fra Sørum leverer varene i skisporet. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Johan Hoel kan begynne å pugge italienske gloser mellom treningsøktene. Etter andreplass i lørdagens 10 km fri og tredje i fredagens sprint i mønstringsrennene for junior-VM på ski, er sørumgutten bankers på det norske langrennslaget til mesterskapet i Val di Fiemme om en knapp måned.

DEL

Spørsmålet ser heller ut til å bli hvor mange distanser frognergutten får gå i VM. Som kjent vant han 10-kilometeren i det første testrennet før jul.

I fredagens sprint innledet Johan med en 15. plass i prologen. Deretter ble det heatseier både i kvart- og semifinale, før det ble bronseplass i finalen, bak Petter Reistad, Bærums Verk og og Even S. Hippe, Lillehammer.

Lørdagens fristilrenn ble en duell mellom Vebjørn Turtveit fra Voss og Johan. Turtveit ledet med fem sekunder halvveis, og økte til 13,6 i mål. Tredjemann ble Eirik Sverdrup Augdal, Ringkollen, slått av Johan med åtte sekunder. I morgen går siste mønstringsrennet før VM-troppen tas ut, 10 km klassisk.

Frognergutten Herman Martens Meyer viser også kanonform for tiden. Fredag vant han sprinten i fristil i 17-årsklassen og lørdag kopierte han suksessen på 10 kilometer fri teknikk. Seiersmarginen var på 19 sekunder. Klubbkamerat Amund Hoel går også bedre og bedre. Lørdag ble det sjetteplass på 10 kilometeren, mens det ble 16. plass på lørdagens sprint. Der ble Ivar Andre Ryttervold syvendemann etter å ha vært en tåspiss fra å nå finalen.

Bjørn Andre Aaslund fra Fet, som går for Heming, gikk også et sterkt distanserenn lørdag og tok 12.plass i 18-årsklassen.

Artikkeltags