Gå til sidens hovedinnhold

Jungeldyra inntar Sørum

Artikkelen er over 7 år gammel

I høst inviterer Tut & Kjør publikum med inn i jungelen for å oppleve eventyret om Mowgli. Barneteateret garanterer sang, dans og apestreker.

Teatergruppa Tut & Kjør viser i år det kjente stykket Jungelboken som er basert på boka av Rudyard Kipling.

Handlingen spinner rundt gutten Mowgli som er vokst opp blant ulvene.

– Dette er et stykke der de unge skuespillerne våre får leke seg med ulike dyreuttrykk og masse sang og dans – på det meste er det 30 aper på scenen i et forrykende show, forteller Ellen Linde i prosjektlederteamet.

Hun er stolt av hvordan både kunstnerisk team, med instruktør Lisbeth Rønning i spissen, skuespillere og foreldre legger ned mange timer for å kunne sette opp nok en severdig forestilling. I år inviterer teateret for 22. gang til en oppsetning i lokalmiljøet.

Etter at en del skuespillere i slutten av tenårene nådde «pensjonsalderen» i fjor, er mange nye, yngre skuespillere rekruttert.

– I teateret betyr ikke alder noe, her spiller de sammen uavhengig av aldersforskjeller. Men det er fint å se hvordan de eldste skuespillerne drar de yngre og ferske skuespillerne inn i miljøet. Samarbeid, glede, hardt arbeid og høyt kreativt nivå er kjernen i enhver teaterproduksjon, mener leder for teatergruppa, Randi Michaelsen.

– Så hos oss er det ikke jungelens lov som gjelder, det er bare på scenen, bedyrer hun.

Før ungene kan gå på scenen i november hvert år, ligger det mange dugnadstimer bak. Foreldrene er like mye med i teateret som ungene selv.

I disse dager er også foreldrene i innspurten. Symaskinene går varme og hammerslagene høres langt utenfor veggene i et grisehus i Blaker.

- Mange foreldre har sydd apekostymer, slangekjoler og laget kunstferdige vinger til fuglene, de har laget ulver, en sur gribb og en gal hyene. Her står det ikke på kreativiteten!

En annen gjeng har stått kveld etter kveld i grisehuset vi leier i Blaker og laget jungel av byggeskum og hønsenetting, forteller leder Randi Michaelsen.

Kommentarer til denne saken