Ikke samstemte

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

LØRENFALLET: Motstanden mot å bygge ny barnehage ved siden av Sørum skole er stor. Nå bryter Sp samarbeidet med Ap og KrF i denne saken for å slippe barnehage på Sørumsletta.

DEL

Kommunestyret har tidligere vedtatt å bygge barnehage på Sørumsletta i stedet for å bygge om eller bygge ny på Nordli.

Sørum Sp har i ettertid fått sterke reaksjoner fra sine medlemmer etter at partiet ble med på dette vedtaket. Nå som saken er inne i ekstraomganger, har Sp bestemt seg for å bryte ut av de samarbeidende partiers avtale i forhold til arealplanlegging.

– Det var to grunner til at vi sa ja til barnehage på Sørumsletta tidligere.

– Det ene er at det alltid er blitt tatt jord når det skal bygges for offentlig formål.

– Det andre er denne avtalen. I ettertid har vi sett at det var tyngre å oppleve gravemaskiner på dette området enn vi trodde. Nå som det er en omkamp i saken, vil vi gjøre alt for å forsøke å få den nye barnehagen et annet sted, sa varaordfører i Sørum, Ivar Egeberg (Sp), under det åpne møtet på Foreningshuset i Lørenfallet mandag.

Andre alternativer

Et av de nye arealene som er trukket inn i saken er Hoelshagan i Lørenfallet. Et annet alternativ er å gå i dialog med grunneierne på Nordli for å kjøpe mer areal slik at en ny barnehage kan bygges her, mener Sp.

– Vi ønsker å plassere den nye barnehagen et annet sted, og vil ta de konsekvensene det får at vi bryter ut av samarbeidet i denne saken. Det som er sikkert er at kommunen er avhengig av å få bygget en ny barnehage, sa Egeberg.

Han innrømmet at kampen mot de andre partiene har vært hard.

Les mer i papirutgaven av Indre Akershus Blad.

Artikkeltags