I kveld avgjør SV barne- hagestriden i Sørum

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

SØRUMSAND: I kveld skal det avgjøres om Nordli fortsatt skal være med i barnehagekampen i Sørum, eller om det bygges ny på Sørumsletta. SV er partiet som avgjør saken.

DEL

Engasjementet rundt Nordli barnehage har vært enormt den siste tiden. Nylig fikk ordfører Hans Marius Johnsen overlevert 1.155 underskrifter mot bygging på Sørumsletta ved Sørum skole og fortsatt drift på Nordli.

Sørumpolitikerne er delt i synet på hvor en ny barnehage i midtbygda skal ligge. Mens Høyre, FrP og Sp går imot bygging på Sørumsletta og ønsker nye alternativer for barnehageutbygging, blant annet ved Nordli, vil Ap og KrF gå inn for bygging ved siden av Sørum skole. Dermed står og faller vedtaket på SVs stemmer.

– Det er ikke ofte vi er i en slik situasjon. Selvfølgelig er det moro å være i den situasjonen at vi er avgjørende. Samtidig er dette en utrolig vanskelig sak, sier SVs Jane Bråthen til Indre Akershus Blad.

Hittil har også SV vært for bygging på Sørumsletta. Tidspresset har hele tiden vært avgjørende for partiet.

– Vi trenger 120 nye barnehageplasser i midtbygda. Å tro at det er uproblematisk å bygge på Nordli, er som å tro på julenissen. Skråningene i naturen gjør at utbygging kan bli vanskelig. I tillegg er det for naivt å tro at det ikke vil bli funnet fornminner også ved Nordli, påpeker Bråthen.

Bråthen understreker at partiet ønsker en framtid på Nordli, men i enn annen form enn som barnehage.

– Vi vet hvor bra det er på Nordli. Tidligere var SV for fortsatt barnehagedrift der. Nå har vi imidlertid sett at dette ikke går, sier kommunestyrerepresentanten.

Les mer i papirutgaven av Indre Akershus Blad.

Artikkeltags